Nedelja 26.05.2019.
20:34
I. Karić - Vestionline

Slatkiši kao dragulj aroma i boja

I. Karić
 

Veliko interesovanje ljubitelja čokoladnih pralina zapazili smo na štandu jedne porodične zanatske čokolaterije za ručno pravljenje pralina od čokolade i čistog kakao zrna, po autentičnom receptu.

Sam način pravljenja ovih ukusnih zalogaja sastoji se u mlevenju zrna u mlinu, i pažljivom izlivanju u kalupe. Ručno posipani dodaci doprinose njenom prefinjenom izgledu. Ananas i roze biber, đumbir sa probiotikom, kafa, narandža, badem, kokos, brusnica - samo su neki od neodoljivih čokoladnih ukusa. 

Među izloženim čokoladnim delikatesima postojali su i oni koji ne sadrže mleko, lecitin, palmino ulje, gluten, beli šećer, veštačke arome i zaslađivače. Širok dijapazon proizvoda bio je prilagođen i ishrani koju mogu koristiti sportisti, vegani i dijabetičari.

I. Karić
 

Mališanima i deci najmlađeg uzrasta pažnja je okupirana makaronsima u 10 različitih boja, kao i minijaturnim figuricama za rođendanske torte.

A za one koji vole žestinu, i sladunjave rakije, postojala je mogućnost degustacije ovih pića pripremljenih po specijalnoj recepturi.

Na kraju, najavljeno je sledeće okupljanje na manifestaciji istog tipa u novembru ove godine.

I. Karić
 
2024 © - Vesti online