Nedelja 26.05.2019.
13:40
Vestionline

Real pod znakom pitanja - Luka bi u Italiju ili Englesku?

twitter.com/
Luka Jović, najtraženiji napadač u Evropi

Luka Jović je trenutno jedan od najtraženijih fudbalera u Evropi, a da Frankfurt može da "tvrdi pazar" dok ne dođe ponuda kojoj ne mogu da kažu ne.

Za novu sredinu pitaće se naravno i srpski napadač, strelac 27 golova u svim takmičenjima za Ajntraht ove sezone, a nema potrebe naglašavati koliko pogrešan odabir može da uspori ili čak zaustavi njegov fudbalski razvoj koji je trenutno na vrhuncu.

U početku je najkonkretnija bila Barselona, potom se Real Madrid uključio u priču i prema nekim informacijama iz Španije dogovorio je transfer Jovića, da bi se poslednjih dana sve više pričalo o tome da su "izašli iz priče" jer je Frankfurt mnogo tražio...

To znači da je transfer saga o Luki Joviću na početku, a do sada nismo mogli da čujemo - šta je to što on želi od naredne sezone?

Prošle jeseni, dok je igrao za mladu reprezentaciju Srbije, istakao je da mu uopšte ne smeta što je u "orlićima" pošto je za njega najvažnije da igra fudbal, tako da to možda bude jedan od najvažnijih uslova i prilikom promene klupskih boja...

Jasno je da bi u Barseloni morao da sačeka da Luis Suarez odstupi od svog fudbala, u Real Madridu nije zagarantovano mesto pored Karima Benzeme. 

- Iz mog iskustva u Ligi Evrope, rekao bih da mi neke druge evropske lige bolje "leže" kada je u pitanju stil fudbala - rekao je Jović.

- Bundes liga je fizički izuzetno zahtevna, ali posle utakmica sa Čelsijem i Interom u Ligi Evrope, lično sam imao osećaj da bih mogao još bolje da se snađem u Premijer ligi ili Seriji A.

To je bila indirektna poruka klubovima iz Engleske i Italije da krenu po njega u ovom prelaznom roku, a sudeći po novcu kojim raspolažu to su najbolji timovi sa Ostrva, minus Čelsi koji ima zabranu transfera, odnosno Juventus koji se do sada nije spominjao kao opcija.

- Čini mi se da više odgovara kako igraju timovi u tim zemljama.

I dalje nije isključeno da Luka Jović ostane u Frankfurtu, što je poručio i direktor Fredi Bobić koji je i doveo srpskog napadača iz Benfike kada tamo niko nije verovao u njega, ali utisak je da je momku iz Bijeljine do promene sredine posle dve godine u Nemačkoj.

- Jedva čekam da se poredim sa najboljim igračima sveta. Samo je jedno sigurno: želim da napravim dobru karijerun - zaključio je mladi napadač.

2024 © - Vesti online