Nedelja 26.05.2019.
08:56
Vestionline

Lenard doneo Torontu prvo NBA finale

Tanjug/AP
 

Toronto je napravio uspeh za pamćenje, budući da je posle 0:2 u duelu sa Milvokijem preokrenuo seriju u svoju korist ostvarivši četiri trijumfa u nizu.

Nakon brejka u petom meču, finalni udarac Baksima zadali su pred domaćom publikom najviše zahvaljujući Lenardu Kavaiju, koji je završio duel sa učinkom od 27 poena (šut iz igre 9/22, šut za tri 1/8, slobodna bacanja 8/11), 17 skokova, sedam asistencija, šest izgubljenih, uz dve ukradene lopte i dve blokade.

Gosti su uspeli sjajno da povuku meč i u prvoj četvrtini da nametnu svoj ritam, nakon čega su Reptorsi u nastavku dugo jurili priključak. Tek početkom poslednjeg kvartala uspeli su da "slome" rivala i potom očuvaju prednost do kraja utakmice.

Uz Lenarda istakli su se i Paskal Siakam sa 18 pogodaka, Kajli Lauri postigao je 17 poena, uz pet skokova i osam asistencija, dok je Fred Vanvlit završio duel sa 14 poena, od čega je ubacio četiri trojke iz pet pokušaja.

Kod Milvokija najefikasniji je bio Janis Adetokumbo sa 21 poenom i 11 uhvaćenih lopti, a pratili su ga Bruk Lopez sa 18 poena i devet skokova, i Kris Midlton koji je upisao 14 pogodaka.

- Verovali smo i kada je bilo minus 15. Mnogo smo radili sve dok nismo uspeli - rekao je Lenard posle istorijskog uspeha i napomenuo da je ekipa posle lošeg starta serije u nastavku, pre svega, igrala agresivnije u odbrani što im je donelo rezultat.

Reptorsi su gubili u prethodne tri godine od Klivlend Kavalirsa Lebrona Džejmsa u finalu konferencije, dok prošlog leta konačno nije stigao Lenard.

- On je najbolji igrač lige i srećni smo što je s nama u Torontu - rekao je predsednik Reptorsa Masai Uđiri, na šta je Lenard reagovao:

- Samo želim da pobeđujem. Briga me o statusu najboljeg igrača. Želim da sam u najboljem timu.

Toronto će se za šampionski prsten NBA lige boriti sa aktuelnim šampionima Golden Stejt Voriorsima, koji su izbacili Portland.

Finalna serija startuje u noći između četvrtka i petka, igra se na četiri pobede, a prva dva meča biće održana u Torontu.

2024 © - Vesti online