Subota 25.05.2019.
21:30
b92.net, Vestionline

Jović: Kovač mi je pokazao pravi put i promenio karijeru

EPA/Armando Babani

Jović je sezonu proveo u Ajntrahtu iz Frankfurta, gde je u Bundesligi postigao 17, a u Ligi Evrope deset golova.

Jović je fenomenalnim partijama u dresu kluba iz Frankfurta privukao pažnju brojnih evropskih giganata, a brojni evropski mediji su ga već "preselili" u Real Madrid.

Bivši napadač Crvene zvezde je u prvom delu sezone postigao 12 golova i time postao najmlađi igrač u istoriji Bundeslige sa takvim učinkom.

- To je bilo vreme kada sam bio u najboljoj formi. Iskreno, potajno sam se nadao ovakvoj sezoni. Ali, najvažnija stvar jeste da je ekipa imala dobru sezonu - kazao je Jović za sajt Bundeslige.

On je uspeo da se izbori za mesto u idealnom timu sezone Bundeslige, uz klupskog i reprezentativnog kolegu Filipa Kostića.

- Nisam sumnjao u svoj kvalitet. Kada je u pitanju Falkao, igramo na prilično sličan način, oduvek sam želeo da budem kao on - dodao je srpski napadač.

Jović je u Ajntrahtu pre trenutnog trenera Adija Hitera sarađivao sa hrvatskim stručnjakom Nikom Kovačom.

- On je trener koji promenio moju karijeru. Čovek koji mi je pokazao pravi put. Srećan sam što sam radio sa njim.

Na Svetskom prvenstvu u Rusiji Jović nije dobio veću priliku, ali ističe da ga je sam poziv na Mundijal dodatno motivisao.

- Igrao sam samo par minuta na Svetskom prvenstvu, ali to je za mene bila dobra motivacija pred prošlu sezonu - zaključio je Jović.

2024 © - Vesti online