Subota 25.05.2019.
16:11
Vestionline

Uzela novac i "pobegla" iz Pariza

EPA/
 

Bolter, 89. teniserka planete, je doživela povredu leđa tokom Fed kupa, zbog koje je najavila da će propustiti Rolan Garos.

Ona je našla način da zaobiđe pravile, ali ne i da ih prekrši, tako što se pojavila u Parizu posle žreba kako bi pokupila nagradni fond.

Prema pravilima, teniseri i teniserke koji zbog povrede odustanu od igranja u prvom kolu Grend slemova dobijaju polovinu nagradnog fonda koji bi dobili da su izašli na teren i izgubili meč, ili ga predali nakon što je počeo.

Novčana nagrada koja je pripala Bolter iznosi 20.000 funti, što je njena druga najveća osvojena cifra ove sezone.

Bolter se u četvrtak uveče nalazila u Londonu, svesna da neće moći da nastupi na Rolan Garosu, ali je već u petak bila u Parizu kako bi dobila novac, a zatim odustala od takmičenja.

"Razočarana sam što moram da odustanem od Rolan Garosa. Nadala sam se da će postojati šansa da se takmičim, ali doktori su mi rekli da je bolje da ne rizikujem zbog problema sa leđima. Jedva čekam da se ponovo nađem na terenu", navela je Bolter.

Iako ne postoji dokaz da je Bolter stoprocentno bila sigurna da neće moći da se takmiči u Parizu, britanski mediji su zauzeli jasan stav prilikom kritika na račun 22-godišnje teniserke.

Sa druge strane, neki su pokušali da opravdaju Bolter rekavši da ona nije prekršila nijedno pravilo – što je istina – i dodavši da je ona jednostavno iskoristila priliku da dođe do pozamašne sume novca koju nije imala priliku da osvoji puno puta u karijeri.

Pravilo da teniseri i teniserke dobiju polovinu mogućeg nagradnog fonda ukoliko se nađu u glavnom žrebu Grend slema, a odustanu pre meča, ustanovljeno je kako igrači ne bi bili primorani da se pojave na meču i često predaju posle nekoliko osvojenih gemova samo kako bi dobili novac.

Bolter je trebalo da igra protiv Done Vekić, a umesto nje na Rolan Garos "upala" je kvalifikantkinja Ludmila Samsonova.

2024 © - Vesti online