Petak 24.05.2019.
17:41
Vestionline, Sportklub

Tadić: Posle Totenhema sam plakao uz tužne srpske pesme

twitter.com/AFCAjax
Dušan Tadić

Ajaks je bio nadomak borbe za titulu u elitnom takmičenju, ali su ih Spursi golom u dubokoj nadoknadi vremena osujetili u tome. I sve to pred prepunom Johan Krojf arenom u Amsterdamu...

- Kad sam razočaran volim da se predam emocijama, da plačem, tad sve izađe iz vašeg tela. Posle Totenhema sam došao kući, pustio tužne srpske pesme i seo na kauč. Potom sam otišao u krevet i plakao celu noć. Mislim da samo sat vremena nisam plakao - opisao je Tadić tešku noć u intervjuu za "Ajax life".

Da se brzo preboli težak poraz pomogla je titula u Holandiji. Ajaks iza sebe ima duplu krunu posle duže vremena i sezonu može smatrati veoma uspešnom.

- Bila je ovo fantastična sezona i kako je odmicala, bili smo sve gladniji uspeha. Učinili smo Ligu šampiona uzbudljivijom. Zaslužili smo da igramo finale.

Srbin od dolaska u Amsterdam igra vanserijski, zabeležio je 38 golova i 24 asistencije na 56 utakmica. Tome je doprineo i drugačiji ritam utakmica u odnosu na Englesku, gde je Tadić nastupao za Sautempton.

- U Engleskoj igrate bez prestanka, nema zimskog odmora. A meni je bila potrebna ta pauza. Dodatno sam obratio pažnju na dijetu, a dosta toga je promenio i način igre. U Sautemptonu smo se branili, to donosi velike fizičke napore, a Ajaksov način igre dao mi je dodatnu energiju - zaključio 30-godišnji plejmejker.

Pred Tadićem su sad mečevi za reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za EURO 2020. protiv Ukrajine (7. juna) i Litvanije (10. juna). Spisak igrača koje je odabrao selektor Mladen Krstajić pogledajte ovde.

2024 © - Vesti online