Petak 24.05.2019.
15:33
Vestionline

Spektakli u režiji Sportskih igara mladih i u Valjevu i Pančevu

SIM Srbije
Spotska hala u Valjevu

Svečanosti u Hali sportova prisustvovali su dr Slobodan Gvozdenović (gradonačelnik Valjeva), Milan Gajić (odbornik u Skupštini Valjeva i koordinator Igara ispred grada), Miroljub Ivanović (član Gradskog veća zadužen za sport), Miodrag Lazić (predsednik komisije za sport grada Valjeva), Mihajlo Poček i Dušan Novokmet (košarkaški i rukometni trener, bivši reprezentativci), Željko Ostojić (koordinator Igara za Valjevo), Radomir Simić (sekretar Sportskog saveza Valjevo), Zorica Mijatović (sportska direktorka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih) i drugi.

U znak zahvalnosti za doprinos razvoju Igara u Valjevu, Ivana Jovanović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih uručila je specijalnu plaketu dr Slobodanu Gvozdenoviću, gradonačelniku Valjeva, koji je, na oduševljenje prisutnih, tokom manifestacije nosio oficijelnu majicu Igara.

- Sve nas koji radimo na organizaciji i realizaciji Sportskih igara mladih, a ima nas na stotine, često pitaju odakle crpimo energiju da stalno budemo na visini zadatka i da svaki put odemo korak dalje i deci uvek pružimo više. Odgovor na to pitanje nikada se ne menja: motivišu nas emotivni trenuci kakve nam samo naši mali SIMovci mogu prirediti. Njihova čista srca, iskreni osmesi, njihov žar i elan na terenu, njihova borbenost i posvećenost, nova prijateljstva koja sklapaju, njihova sreća i još hiljadu drugih stvari od kojih nam srce često bude veliko kao kuća, daju nam neopisivu energiju i vetar u leđa da za svoje najmlađe prijatelje učinimo baš sve. Upravo takvu energiju dali su nam danas naši prijatelji iz Valjeva, priredivši nam doček o kakvom se samo može sanjati - istakla je Ivana Jovanović.

SIM Srbije
 

Nakon što su đaci i sudije položili zakletvu prijateljstva, baklju prijateljstva unele su talentovane Tamara Jeremić (streljaštvo) i  Jovana Jovančić (rukomet). Ovaj svečani čin propraćen je aplauzima i ovacijama, a čitav prizor još magičnijim su učinile i raznobojne konfete koje su poletele dvoranom.

- Ovo je divna stvar za naš grad. Veliku zahvalnost dugujemo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskoj Vladi, što je prepoznala koliko su ovakve stvari važne za decu. Važne za ceo region. Veoma sam srećan i ponosan što je Karavan Igara posetio Valjevo i zahvaljujem se i Ivani Jovanović na tome. Mi smo grad sporta, a sa nama su danas bili i poznati treneri i bivši reprezentativci Jugoslavije. Ovo je budućnost Srbije. I budućnost Srbije jeste upravo u ovoj deci i njihovom bavljenju sportom u školskom uzrastu - istakao je gradonačelnik Valjeva, dr Slobodan Gvozdenović.

SIM Srbije
SIM Srbije u Pančevu

A već danas Igre su stigle u Pančevo, gde su na otvorenom terenu Sportskog centra „Mladost” po tradiciji tribine bile pune i poslata je još jedna jaka poruka mira i prijateljstva.

- Veliko mi je zadovoljstvo što Igre već treću godinu zaredom dolaze u Pančevo, a najveću zahvalnost za to dugujemo našoj Pančevki Ivani Jovanović, prvoj osobi Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, Ivanu Krgoviću i Nenadu Marinu, koordinatorima Igara u Pančevu. Ovo je jedna od najlepših, a sigurno i najbrojnijih sportskih manifestacija u regionu i ponosan sam na to što se ovako veliki broj dece iz Pančeva iz godine u godinu pridružuje Igrama. Jedna od najvećih vrednosti Igara je u tome što naša deca, takmičeći se, družeći se i igrajući se, savladavaju osnovne postulate života, a to su: razumevanje, poštovanje, uvažavanje različitosti, solidarnost i fer-plej - istakao je Saša Pavlov, koji je od strane SIM Srbije, dobio specijalno priznanje za doprinos razvoju Igara.

Svečanoj ceremoniji otvaranja Igara u Pančevu prisustvovali su i Tatjana Božić (članica veća zadužena za obrazovanje), Danijela Đaković (direktorka Predškolske ustanove „Dečja radost”), Dejan Perić (ge. sek. SS Pančeva), Ivan Krgović (glavni koordinator za Pančevo), Marija Mihajlović (asistent predsednice SIM Srbije) i mnogi drugi.

SIM Srbije
 

Najemotivniji i najsvečaniji trenutak ceremonije otvaranja Igara usledio je kada je na teren praćena maskotom Viktorom, utrčala talentovana odbojkašica Aleksandra Gaćeša, uz pratnju svojih saigračica i učenica osnovnih škola „Vasa Živković” i „Miroslav Mika Antić”. Ovu prelepu sliku još magičnijom su učinili vatromet i konfete koji su poleteli ka nebu, na oduševljenje mališana sa prepunih tribina.

Organizatori su istakli posebnu zahvalnost pulu sponzora: generalnom sponzoru Kompaniji Dunav osiguranje, Kompaniji Coca Cola, Banci Poštanskoj štedionici, Elektroprivredi Srbije, Telekomu Srbija - MTS,  Podravki Srbije, kao i lokalnim samoupravama, medijima i prijateljima, bez kojih ovakvih lepih stvari za decu ne bi bilo.

A kao što je već poznato, najbolje plasirane čeka put na Državno finale u Beogradu. Karavan radosti i prijateljstva, nastavlja put, jer već u subotu na redu je Omoljica, nedelja je rezervisana za Banatsko novo selo, a ponedeljak put vodi u Zaječar...

2024 © - Vesti online