Subota 25.05.2019.
15:00
K.M

Etno-ansambl "Lazarikon" i u Melburnu: Snaga i ljubav narodne pesme

Promo
"Lazarikon"

Podsećamo da umetnički ansambl iz srpske zajednice u Sidneju postoji još od 2014. godine i da u svom repertoaru neguje tradicionalne meledije sa Balkana , koje su zahvaljujući i njima sačuvane od zaborava u Australiji.

Koncert u Melburnu zakazan je za sutra u sali "Chapel off chapel" sa početkom u 19 časova. Kako stoji u najavi programa, pesme koje izvodi "Lazarikon" oživljavaju bogatstvo etno-muzike sa balkanskih prostora, nudeći nezaboravno muzičko putovanje kroz burnu istoriju i kroz teme lirske, epske i duhovne muzike.

Kako nam je pred koncert najavio Dragan Davidović, članovi "Lazarikona" sa nestrpljenjem očekuju sutrašnji susret sa sunarodnicima u Melburnu, koje preko "Vesti" pozivaju da im se pridruže i uživaju u muzici koja vekovima čuva davno ispričane priče.

- Koncert je namenjen svima koji žele da osete emotivnu snagu izvornih pesama i da kroz muziku otrgnutu od zaborava upoznaju narode jednog nemirnog predela Evrope i njihovu kulturu - poručili su organizatori.

Tokom pet godina postojanja "Lazarikon" je publici priređivao nezaboravna iskustva koja prevazilaze okvire muzičkog događaja, što je sigurna garancija da će i publika u Melburnu uživati u njhovom sutrašnjem programu. Koncert se održava na adresi: 12 Little Chapel Street - Prahran, a ulaznce mogu da se kupe preko portala: chapeloffchapel.com.au.

2024 © - Vesti online