Petak 24.05.2019.
12:31
Vestionline

"Politika je ušla u klub, promenili su predsednika - zato sam otišao"

EPA/Lukas Barth-Tuttas
Arjen Roben, proslavlja titulu u Minhenu

Bivši reprezentativac Holandije je nastupio na 65 utakmica i postigao 13 golova, za dve sezone provedene u klubu sa Santjago Bernabeua.

Pre deset godina je prešao u Bajern, u transferu vrednom 25 miliona evra, zbog velikog broja igrača koji su tada stigli u Madrid.

- Nije to bilo samo zbog Ronalda... Florentino Peres se vratio na poziciju predsednika, a klub je doveo Ronalda, Kaku, Karima Benzemu i Ćabija Alonsa. Mnogo su para potrošili i morali su da ih opravdaju. Za mene je to bilo sramotno jer sam imao odličan odnos sa trenerom Manuelom Pelegrinijem, a imao sam i najbolji pripremni period u životu - rekao je Roben.

Krilni napadač je istakao da mu je bilo veoma teško da se prilagodi na promenu okolnosti.

- Stvarno sam se tamo osećao dobro, igrao sam dobro, ali kada se politika umešala u sve i kada ne dobijate šansu da pokažete šta znate, onda morate da odlučite šta treba da uradite, da nastavite da se borite ili da krenete dalje u karijeri - rekao je Roben.

Holanđanin je istakao da mu nije bilo lako da donese odluku o odlasku iz Madrida.

- Nije bilo šanse za povratak nazad... Moj cilj je uvek bio da osvojim Ligu šampiona, a Bajern tada nije bio preterano uspešan u Evropi. Želeo sam da dokažem da sam dovoljno dobar. Prelazak u Bajern je najbolja odluka u mojoj karijeri - zaključio je Roben.

2024 © - Vesti online