Petak 24.05.2019.
21:15
Ž. Marković - Vesti

Šumski sto okupio đake

Ž. Marković
Grupni portret: Roditelji i deca

- Ideja je bila da decu vratimo prirodi i tako odvojimo od elektronike bar na jedan dan. Dečja igra, graja i razdraganost usred šume bili su više nego dobar pokazatelj da smo uradili nešto zaista dobro i za nas i našu decu. Bili smo u dilemi da zbog vremenskih uslova odložimo ovu aktivnost ali eto i nebo nam se osmehnulo na nas i poklonilo nam jedan od retkih sunčanih dana ovog proleća. Svi mi iz Srpske dopunske škole Vajnfelden kao domaćini i organizatori smo presrećni a drago nam je i da su naši prijatelji iz ostalih škola zadovoljni - rekla nam je Dragana Zimonjić, predsednik Saveta roditelja iz Srpske dopunske škole Vajnfelden.

- Ispostavilo se da je sama ideja bila pun pogodak i da su je i roditelji i deca prihvatili sa velikim oduševljenjem, a nadam se da će se ovakva druženja u prirodi nastaviti i u buduće - ističe Marija Gaćinović, nastavnik u srpskim dopunskim školama.

Ž. Marković
Učiteljica Marija Gaćinović sa decom

Organizovan je i zajednički ručak sa neizostavnim roštiljom i đakonijama koje su vredne ruke mama iz svih škola pripremile i donele na zajednički sto, ovaj put nazvan šumski sto.

Ž. Marković
Mališani spremaju ručak

- Bio je ovo jedan predivan dan u kojem smo svi uživali. Veliko zadovoljstvo i pravi praznik za oči bila su deca koja se igraju žmurke, sakupljaju grančice za vatru, trče i raduju se u šumi. Naša deca generalno boluju od nedostatka boravka u prirodi i ovo je bilo veliko naravoučenije za sve nas da nam upravo ovakve aktivnosti nedostaju. Zahvalila bih se domaćinima na ideji i gostoprimstvu kao i sveukupnoj organizaciji i nadam se da će nam Dan prirode i druženja prerasti u tradiciju - izjavila je Jelena Kostić predsednik Saveta roditelja Srpske dopunske škole iz St. Galena.

Ž. Marković
Zadovoljni roditelji

Druženje za pamćenje

Na ovom lepom izletu učestvovali su učenici škola iz St. Galena, Roršaha, Arbona, Gosaua, Vintertura, Krojclingena i domaćina Vajnfeldena. Druženje u Valdšulcimeru u Vajnfeldenu se nastavilo do kasnih popodnevnih sati a domaćini rekoše da je ovo samo početak i da će se truditi da nastave sa ovakvim aktivnostima.

Kros, pa šetnja

U okviru Dana prirode i druženja održan je i kros koji se svake godine po nastavnom planu održava u dopunskim školama a ove godine je iskorišćen upravo ovaj dan i boravak u prirodi za realizaciju krosa. Nakon krosa organizovana je i šetnja kojoj su se odazvali i roditelji uživajući u zelenilu, cvrkutu ptica i svakom koraku kroz šumu.
 

2024 © - Vesti online