Petak 24.05.2019.
13:13
Vestionline

27. Pozorišni maraton: Liberté, égalité, fraternité

Promo
 

Nakon svečanog otvaranja Maratona, na Velikoj sceni biće odigrana predstava Ateljea 212, „Petrijin venac“ Dragoslava Mihailovića u režiji Bobana Skerlića, potom sledi predstava „Striptiz”, autorski projekat Radoslava Milenkovića koju izvodi beogradski „Proces teatar“. Iste noći, publika će imati priliku da pogleda predstavu Kruševačkog pozorišta „Animals” Uglješe Šajtinca u režiji Snežane Trišić.

Na Maratonu će biti i dve predstave za decu. U petak, 14. juna, biće odigrana predstava Pozorišta mladih, Novi Sad, „Snežna kraljica” H.K. Andersena u režiji Biserke Kolevske, a u subotu, 15. juna, gostuje Državno pozorište za decu iz Sankt Peterburga, Rusija, sa predstavom „Pepeljuga” Šarl Peroa u režiji Romana Kamhena. 

Drugog maratonskog dana, u petak, 14. juna, gostuje predstava Narodnog teatra iz Bitolja, Makedonija, „No(je)va Makedonija“ autorski projekat Kokana Mladenovića, potom će biće odigrana predstava „Mirna Bosna“ Borisa Lalića u režiji Saše Peševskog u izvođenju Kamernog Teatra 55 iz Sarajeva. Za kraj druge festivalske večeri, odigraće se predstava „Crvena“ Džona Logana u režiji Danila Marunovića u izvođenju Grad Teatra Budva i „Mapa izmišljene stvarnosti“ autorski projekat Slobodana Beštića u izvođenju Narodnog pozorišta Beograd u koprodukciji sa Prita medija, Beograd.

U subotu, 15. juna, publika će moći da pogleda predstavu „Večera budala“ u režiji Božidara Đurovića, u izvođenju Zvezdare teatra, Beograd, „Ovaj će biti drugačiji“ Staše Bajac u režiji Đurđe Tešić, u izvođenju Ateljea 212, predstavu Državnog pozorišta „Ševčenko“ iz Harkova, iz Ukrajine „Zamak“ Franca Kafke u režiji Oleksadra Kovshuna.

Maraton zatvara predstava Narodnog pozorišta Sombor „Tenor na zajam“ Kena Ludviga u režiji Olje Đorđević. Predstava će se odigrati na Velikoj sceni, dva sata posle ponoći, nakon koje sledi tradicinoalni maratonski događaj – Cvetni udar.

2024 © - Vesti online