Petak 24.05.2019.
09:58
Vestionline

Krstajić danas objavljuje spisak - ko će igrati?

MN Press
 

Reprezentacija Srbije drugu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. odigraće 7. juna u LJvovu protiv Ukrajine (20,45).

Orlovi će tri dana kasnije dočekati Litvaniju pred praznim tribinama stadiona "Rajko Mitić" u Beogradu (20,45).

Većina reprezentativaca je završila sezone u klubovima, imaće vremena i da se odmore do 3. juna.

Ne bi ipak, trebalo isključiti mogućnost otkaza usled povreda kao što je bio slučaj sa Filipom Kostićem, Aleksandrom Kolarovim i Nemanjom Matićem za okršaj sa Portugalijom 25. marta.

Dileme nema među golmanima. Marko Dmitrović (Eibar) je neprikosnoven, siguran je Predrag Rajković (Makabi, Tel Aviv).

Aleksandar Jovanović vratio se na gol Ueske u finišu španskog šampionata i očekuje se da ponovo dobije poziv pre Nikole Vasiljevića (Radnik).

Od defanzivaca izvesno je da će pozive dobiti kapiten Kolarov (Roma), Antonio Rukavina (Astana), Nikola Milenković (Fjorentina), Miloš Veljković (Verder), Uroš Spajić (Krasnodar), Filip Mladenović (Lehija), Nemanja R. Miletić (Partizan).

Milan Rodić (Crvena zvezda) bio je dugo povređen, posle povratka na teren nije dostigao prethodnu formu, ali moguće je ipak, da Krstajić i dalje računa na njega.

Veziste će predvoditi Dušan Tadić. Sjajna sezona u Ajaksu, kao i na prethodnim utakmicama Orlova promovisala je golgetera slavnog kluba iz Amsterdama u nosioca igre državnog tima.

Matić nije mnogo igrao u finišu sezone, van je forme i mečevi u reprezentaciji trebalo bi da mu pomognu da vrati samopouzdanje, iako se još ne zna hoće li ostati u Mančester junajtedu.

Nemanja Maksimović se plasirao sa Hetafeom u Ligu Evrope i posle SP nezamenjiv na spisku reprezentativaca Srbije. Isto važi i za Sašu Lukića posle uspešnog proleća u Torinu.

Darko Lazović je predstavljao otkrovenje u prošloj akciji, očekuje se da ponovo dobije poverenje selektora bez obzira na neizvesnu sudbinu Đenove u Seriji A.

Mijat Gaćinović i Filip Kostić su blistali u Ajntrahtu i trebalo bi da budu spremni za iskušenja u dresu reprezentacije.

Raduje oporavak i golovi Sergeja Milinkovića-Savića na poslednje dve utakmice za Lacio, čiji status među Orlovima takođe, nije sporan.

Adem LJajić je blistao u Bešiktašu, izabran je u idealni tim turskog šampionata i u dobrom raspoloženju doći će na pripreme selekcije Srbije.

Andrija Živković i Nemanja Radonjić ne mogu da se pohvale minutažom u Benfiki i Olimpiku iz Marselja, međutim, među Orlovima su odavno projektovani kao igrači za budućnost i zbog toga će se ponovo dobiti poziv.

Napadače predvodi golgeter sadašnje generacije Aleksandar Mitrović (Fulam). Iza Luke Jovića je sjajna sezona u Ajntrahtu i on odavno nije upitan u državnom timu

 Očekuje se i povratak Aleksandra Prijovića (Al Itihad) koga zbog povrede nije bilo u konkurenciji za martovske susrete sa Nemcima i Portugalcima.

2024 © - Vesti online