Četvrtak 23.05.2019.
20:23
Vestionline

Sergej Skripalj je živ?

Youtube/ITV News
Sergej Skripalj

Britanski list navodi da se u javnosti pojavio snimak u trajanju od 30 sekundi, u kojem Skripalj putem govorne pošte na telefonu čestita Dan pobjede nećaki Viktoriji i njenoj majci Jeleni.

Skripalj na snimku govori da su on i Julija "dobro" i koristi prisnije oblike imena onih koje pominje, među kojima su on, Julija, Jelena, Viktorija i njen suprug Arsenij.

"Zdravo, Vikulja, ovdje ujka Serjoža. Pokušao sam da te dobijem, ali stalno dobijam poruku da pretplatnik ne odgovara. Čestitam ti praznik, želim ti sve najbolje. Kako ste? Kako Senkin prst? Ja sam dobro. I Julka je. Sve je u redu. Čestitaj i mami praznik, Dan pobede. Čućemo se kasnije", navodi se u govornoj poruci za koju se smatra da je snimio bivši ruski agent.

Za razliku od Sergeja, Julija se oglasila u maju prošle godine, kada je rekla da su ona i njen otac "imali sreću što su preživeli pokušaj ubistva". Julija je tada rekla da se ona i njen otac oporavljaju, ali da je proces oporavka "spor i bolan".

Velika Britanija je za trovanje Skripaljevih nervnim agensom "novičok" okrivila Rusiju, dok Moskva negira bilo kakvu umešanost.

2024 © - Vesti online