Četvrtak 23.05.2019.
16:57
Vestionline, B92

Cedevita zahteva da Zvezda i Budućnost treba igraju van Srbije i Crne Gore

aba-liga.com

Strasti oko nemilih scena na finalnim mečevima ABA lige još uvek se ne smiruju, a nove polemike bi mogla da pokrene "deklaracija", koju je prema saznanjima Večernjih novosti spremila Cedevita.

Zagrepčani će pisani dokument pokušati da stave na dnevni red sednice Skupštine ABA lige zakazane za petak, 24. maj.

U "deklaraciji" se pozivaju svi klubovi da se ograde od načina navijanja i organizacije utakmica, prikazanih u finalnoj seriji, koje ni na koji način nisu bile u sportskom duhu na kojima počiva ABA liga, prvenstveno misleći na fer-plej i nultu stopu tolerancije na nasilje.

"Takođe, tu je i predlog dopune pravila u kojima će se telima asocijacije omogućiti da brže deluju i spreče ponavljanje sličnih događaja. Ono što će dovesti do najveće polemike jeste traženje da se "utvrdi da su izgredi u finalnoj utakmici u potpunosti košarkaški delegitimirali osvojenu titulu", kao i zahtev da se "u minimalno naredne dve sezone sve međusobne utakmice Budućnosti i Crvene zvezde, igraju van država u kojima su ova dva kluba registrovana, odnosno minimalno 400 km od sedišta, kao i bez prisutnosti publike", pišu Novosti.

2024 © - Vesti online