Četvrtak 23.05.2019.
11:26
Vestionline, Tanjug

"World Minds" u Beogradu: Vučić i Šreder iza zatvorenih vrata

Tanjug
Susret Aleksandra Vučić i Gerharda Šredera

Vučić i Šreder razgovaraće o geopolitici, a razgovor će moderirati Mark Valder, izvršni direktor kompanije "Ringier AG". 

Program digitalizacije Srbije će predstaviti premijerka Ana Brnabić.

Prema pravilima "World Minds", razgovori se vode iza zatvorenih vrata. 

Srbija je prva zemlja na svetu, pored Švajcarske, u kojoj će se održati ovaj značajan simpozijum, koji okuplja najveće mislioce sveta. 

Ova švajcarska organizacija redovno organizuje svoje skupove svakog decembra u Cirihu.

"World Minds" zajednicu čini više od 1.000 visokorangiranih pojedinaca, među kojima su nobelovci, državnici, naučnici, profesori univerziteta, ambasadori, pisci, koji su dali značajan doprinos nauci, umetnosti i biznisu. 

Na skupu u Beogradu, inače, učestvuju i dobitnik Nobelove nagrade za hemiju Kurt Vitrih, tehnološki pionir i jedan od govornika na TED konferencijama Tom Vudžek, Oš Agabi, stručnjak za neurotehnologiju i izvršni direktor kompanije "Koniku"...

Srbiju će ove godine predstavljati: Teslagram, tehnologija koja se razvija na Institutu za fiziku i predstavlja najbolji sistem zaštite od falsifikovanja, BioSens Institut, naučno-istraživački institut koji se bavi razvojem, uvođenjem i promocijom naprednih IKT rešenja u poljoprivredi i 3Lateral - vodeći proizvođač digitalne humane tehnologije i kreativnog sadržaja. 

Prvi beogradski "World Minds" simpozijum juče je najavljen performansom britanskog inovatora Ričarda Brauninga, koji je leteo iznad Ade Ciganlije u mlaznom odelu poput Ajronmena.

Rolf Dobeli, osnivač organizacije"World Minds", rekao je da mu je bilo veliko zadovoljstvo, kada je dobio poziv da dođu u Srbiju, koja će imati priliku da bude domaćin "World Minds". 

- Ovo je odlična šansa da srpski naučnici i drugi mislioci prenesu svoje znanje, iskustvo i ideje za novu budućnost, kako bi se sa njihovim dostignućima upoznao širi krug ljudi iz međunarodne zajednice - istakao je Dobeli.

Vlada Republike Srbije pokrenula je partnerstvo sa prestižnom švajcarskom organizacijom koja će pomoći da u našu zemlju dovedemo najumnije ljude današnjice i pružimo priliku domaćim stručnjacima da sa njima razmene iskustva i predstave svoja dostignuća, ističe se u saopštenju Vlade Srbije.

"World Minds" iza sebe ima tradiciju dugu 12 godina, 150 priznatih govornika, više od 1.000 članova i čak 3.141 ideju koja je proizašla iz brojnih konferencija. 

2024 © - Vesti online