Četvrtak 23.05.2019.
08:49
Vestionline, blic.rs

Igor Jurić najavio novu inicijativu

N. Durović
Igor Jurić

- Želim da na tom obeležju budu uklesana imena sve te dece, da ih se setimo kada prođemo pored toga i razmislimo da li smo, kao društvo i građani, dovoljno uradili za zaštitu najmlađih - rekao je za "Blic" Igor Jurić, otac ubijene Tijane Jurić, nakon što je Skupština izglasala promene Krivičnog zakonika, koje se između ostalog odnose na kaznu doživotnog zatvora za ubice dece i trudnica.

"Blic" podseća da je Jurić prešao trnovit put od pokretanja do usvajanja inicijative za uvođenje doživotnog zatvora, a kako je rekao, najviše ga je pogodilo što su neki ljudi vređali njega i njegovu porodicu.

- Oni su, zato što im je to odgovaralo, pokušali da mi uruše kredibilitet, da ponize mene i moju porodicu, e to me je najviše zabolelo. Uprkos svemu tome, nisam pomišljao da odustanem - kaže Jurić.

On je naveo i da je nekoliko puta sebi rekao posle stradanja Tijane, da želi da njena smrt dobije neki smisao i da mu je to bio cilj kada je pokrenuo akciju, cilj da Tijana ne bude statistička brojka.            

- Bilo mi je strašno što smo se dece koja su stradala sećali samo kada se desi neko novo ubistvo ili godišnjica - rekao je Jurić.

2024 © - Vesti online