Sreda 22.05.2019.
20:11
Đ. Barović - Vesti

Skok padobranom za 24. rođendan!

Privatna arhiva
Fenomenalan osećaj: Marija Josipović u vazduhu

Marija Josipović je svoj 24. rođendan proslavila tandemskim skokom iz vojnog transportnog helikoptera sa 1.000 metara zajedno sa Dijanom Lukić (24). Obe žive i rade u Beču i obe nisu krile oduševljenje novim iskustvom.

- Želele smo svojim primerom da pokažemo da granice ne postoje i da je moguće pratiti svoje snove kada i nemoguće postane ostvarljivo - kažu devojke.

Slavljenica Marija rođena je i odrasla u Valjevu, a započete studije DIF-a u Novom Sadu nastavila je u Beču, gde i studira i radi. Na poslu se upoznala sa Dijanom.

- Od tada počinju naše avanture. Shvatile smo da nas povezuju ista verovanja i snovi i postale smo nerazdvojne - priča Marija.

Dijana je rođena u Loznici, a u Austriju se obrela odmah po završetku srednje škole.

- Naravno da je bilo straha pre nego što smo skočile, ali je ipak pobedio avanturistički duh. A osećaj na nebu je bio neopisivo fenomenalan. Kada se padobran otvori jedino što čujete je tišina i svet izgleda tako nestvaran - priča Dijana.

Obe priznaju da je ideja da zajedno skoče padobranom nastala kao šala nedugo pošto su se vratile sa Tajlanda.

- Šalile smo se da posle Tajlanda još jedino preostaje da skočimo padobranom i Marija mi je predložila da to uradimo za njen rođendan - kaže Dijana.

N. Rakić
Najbolje drugarice: Dijana Lukić i Marija Josipović

Marija dodaje da im je putovanje na Tajland otvorilo sasvim novu percepciju života.

- Bukvalno u dva dana smo odlučile da krenemo na taj put i to je bio susret sa potpuno novom galaksijom. Upoznale smo se sa budističkim svetom i njihovim motom života "ne činiti nikakvo zlo, uzdići se u dobroti, pročistiti svoj duh". Na tom putu smo i jahale slonove, probale krokodilsko meso, ali i letele nad džunglom privezane sajlom - priseća se Dijana.

Marijin rođendan drugarice su posle zajedničkog skoka "začinile" posetom Rimu i Valensiji. U julu im predstoji i proslava Dijaninog rođendana.

- To će najverovatnije biti Egipat. Odlučile smo da zajedno ronimo, a zatim idemo na safari. Snove je moguće ostvariti, a mi dokazujemo i da u ova današnja vremena prava prijateljstva i dalje postoje - poručuju ove dve devojke, koje svoja putovanja same finansiraju.

Familija uz Mariju

Kakvo bi to rođendansko slavlje bilo, pa sve i da je na aerodromu, da nije bila prisutna i porodica. Tako su uz Mariju bili njena majka Slobodanka, baka Nada, sestra Đurđa i prijatelji.

- Naravno da mi nije bilo svejedno kada mi je rekla da će da skače, ali to je bio samo prvi utisak. Kada sam malo razmislila naravno da sam se saglasila i podržala je da uradi ono što želi. Najvažnije je pratiti svoje snove - kaže Slobodanka.

Lična arhiva
Marijina familija pre skoka u Lisičjem jarku
2024 © - Vesti online