Sreda 22.05.2019.
13:01
Vestionline

Oglasila se "fatalna Srpkinja" za koju kažu da je "srušila" austrijsku vladu (FOTO)

EPA/Andreas Schaad
Hajnc Kristijan Štrahe

Ona je rekla i da ni na koji način nije uticala na događaje koji su doveli do ostavke vicekancelara Hajnc-Kristijana Štrahea.

"Ja nisam odgovorna za pad austrijske vlade, niti sam na bilo koji način uticala na događaje koji su doveli do političkih posledica i ostavke vicekancelara Savezne Republike Austrije", navela je Tajana Gudenus u pisanoj izjavi.

Pismom se oglasila i advokatska kancelarija Stojković, koja zastupa Tajanu Gudenus, i koja je navela da "označavanjem njihove klijentkinje kao nekoga ko svojom 'fatalnom privlačnošću' utiče na politička događanja, odnosno kao nekoga ko predstavlja toliko moćnu figuru koja je u mogućnosti da svojim ponašanjem dovode do pada vlade jedne od vodećih država Evropske unije, ona postaje meta i ugrožava se njena bezbednost".

Tajana Gudenus je supruga šefa poslaničkog kluba FPO Johana Gudenusa, jednog od aktera u kompromitujućem videu, nastalom na Ibici. Kako piše Dojče vele, reč je o mladoj ženi koja potiče iz srpske porodice iz Hrvatske. Navodi se da je Tatjana Gudenus, rođena Tajčić, zajedno sa porodicom izbegla u Banjaluku nakon početka rata 1992. godine.

"Indeks" podseća da se na snimcima koji su objavili nemački listovi "Špigl" i "Zidojče cajtung", Štrahe i njegov saradnik Johan Gudenus, koji je u međuvremenu takođe podneo ostavku na sve funkcije, 2017, dva meseca uoči parlamentarnih izbora u Austriji, u vili na Ibici razgovarali sa jednom ženom koja se predstavlja kao rođaka ruskog oligarha koji želi da uloži 250 miliona evra u austrijsku privredu.

2024 © - Vesti online