Sreda 22.05.2019.
09:03
B. Cvetojević - Vesti

Ninković bolji i od Del Pjera!

Vesti
Nadmašio i Kastra: Naš as vukao sve konce igre novog šampiona

Pored Medalje Džoa Marstona, koja se tradicionalno dodeljuje fudbaleru koji obeleži borbu za šampionski trofej, Ninkovića je na tron australijskog fudbala postavio i njegov trener Stiv Korika. Za stručnjaka koji je u prvoj sezoni na klupi Sidneja vratio titulu u Lučki grad, dilema ne postoji - Ninković je najbolji plejmejker koji je ikada nosio nebeskoplavi dres.

Bolji čak i od legendarnog Alesandra del Pjera, kao i od samog Korike koji je svojevremeno nosio "desetku" u Sidneju!

- Svaka čast svima drugima, ali Miloš Ninković je najbolja "desetka" koju smo imali u klubu - jasan je trener novog prvaka Australije. - On je igrač vanserijskog kvaliteta, koji već godinama igra na vrhunskom nivou.

Rođeni pobednik

Korika je zatim otišao i korak dalje, nazivajući Srbina igračem kojem nema ravnog u A-ligi.

- On je najbolji "marki" igrač u Australiji. Ne, nije to Dijego Kastro iz Perta, već naš Miloš. To sam i njemu rekao pre finala. Ninković je rođeni pobednik, fudbaler briljantnih ideja, neverovatne viziije i tehničke superiornosti na terenu. Videli ste kako je odigrao i finale... Miloš je sa klubom osvojio mnogobrojne trofeje, kao i individualne nagrade, a siguran sam da će ih uzeti još - poručio je trener Sidneja.

Kad se podvuče crta ispod dosadašnje četiri sezone u Sidneju, Ninković se svrstava u red malobrojnih igrača koji mogu da se pohvale sa pet trofeja i dva najveća pojedinačna priznanja - Medaljom Džonija Vorena, za igrača godine u A-ligi, kao i Medaljom Džoa Marstona za najboljeg aktera velikog finala.

Sa klubom je dva puta bio prvak države, osvojio je i dva premijeršipa (titule za pobednika ligaškog dela takmičenja), kao i jedan FFA Kup.

- Mnogo lep osećaj. Potvrdili smo da imamo najbolju ekipu u Australiji već nekoliko godina za redom i zasluženo smo prvaci - istakao je Ninković.

Vesti
Neizmerna sreća: Ninković daje izjavu tokom šampionskog slavlja

Nine hvali golmana

Ističući u prvi plan zasluge cele ekipe, srpski as je naročito izdvojio golmana svog tima Endrua Redmejna.

- Reders je bio neverovatan. Pokazao je da nema boljeg golmana u ligi od njega! Videli ste kao je zaustavio dva penala u finalu, ali i kako je branio tokom cele sezone. Kad su završeni produžeci, bio sam siguran da će odbraniti barem dva udarca igračima Perta. On je majstor za šuteve sa 11 metara - rekao je Ninković.

Navijači Sidneja ne skrivaju oduševljenje što će srpskog fudbalskog genijalca gledati u nebeskoplavom dresu i iduće sezone. Miloš ima još godinu dana ugovora sa šampionom Australije i nesumnjivo će biti lider ekipe, a možda i kapiten posle povlačenja iskusnog napadača Aleksa Broska sa fudbalske pozornice.

I brojke uz Miloša

Nije samo mišljenje Stiva Korike da je Miloš Ninković najbolja "desetka" Sidneja, to neumoljivo pokazuju i brojke kada se uporedi njegov i Del Pjerov učinak u nebeskoplavom dresu.

- Del Pjero je za Sidnej igrao od 2012. do 2014. i za to vreme odigrao 48 mečeva i postigao 24 gola. Ninković je za četiri sezone, od 2015. do 2019, čak 132 puta oblačio plavi dres, uz ukupno 27 postignutih pogodaka i na desetine asistencija.

- Kad je reč o trofejima, Del Pjero nije imao čast da osvoji nijedan, a Ninković je podigao čak pet.
- Od individualnih nagrada, obojica su birani za igrača godine u klubu, ali je Srbin bio i najbolji igrač lige 2017. kao i najbolji u velikom finalu ove godine.

Prosudite sami...

Učinak u dresu Sidneja
132 utakmice
21 gol
2 titule prvaka
2 premijeršipa
1 FFA Kup

NAJBOLJI IGRAČ SIDNEJA 2017.
2017. najbolji igrač Sidneja
2019. najbolji igrač velikog finala

Stiže Krišna?

Koliko ozbiljno rade u Sidneju potvrđuje i infirmacija da su u toku pregovori sa najboljim strelcem A-lige Rojem Krišnom.

Reprezentativac Fidžija postigao je ove sezone 19 golova u prvenstvu za Velington Finiks i zaslužio Medalju Džonija Vorena kao igrač sezone. Krišna je pre nekoliko dana odbio ponudu novog člana A-lige Vestern junajteda iz Melburna, vrednu 750.000 dolara godišnje. U Sidneju žele da obezbede njegov potpis i nezvanično se saznaje da su spremni da omalenom napadaču ponude i više novca od ambicioznog debitanta u ligi.

Sidnej će pokuati da angažuje i napadača Viktorija Kostu Barbarusesa, mada je Novozelanđanin u ovom momentu bliži odlasku u neku od bogatih azijskih liga.

2024 © - Vesti online