Sreda 22.05.2019.
10:03
Vestionline

Golden Stejt čeka protivnika u finalu, posle četiri meča Toronto - Milvoki 2:2

EPA
Detalj meča između Toronta i Portlanda

Naime, Toronto je i drugi put odbranio domaći teren, savladao Milvoki sa 120:102 i izjednačio seriju na 2:2 pred povratak u Milvoki i tako je nastavljen niz u ovoj seriji da domaći tim uvek pobeđuje.

Najefikasniji u trijumfu Reptorsa bili su Kajl Louri (25) i Kavaij Lenard (19 poena).

Norman Pauel je sa klupe dodao 18 poena, dok je Serž Ibaka uz 17 poena imao i 13 asistencija. Mark Gasol je, takođe, ubacio 17 poena i pritom je dodao sedam asistencija i pet skokova.

Na drugoj strani, Kris Midlton je za Bakse ubacio 30 poena, dok se Janis Adetokumbo zaustavio na 25 poena (10 skokova).

- Ako izgubite jednu ili dve utakmice nije smak sveta! Mi igramo dobru košarku cele sezone, malo smo mečeva izgubili, tako da nemamo tu vrstu navike. Imamo dovoljno samopouzdanja, verujemo jedni drugima, želimo da nastavimo u pravom smeru. Idemo kući, igraćemo pred svojim navijačima, moramo da se držimo plana - rekao je posle meča grčki košarkaš.

Ne računajući prvu deonicu u kojoj je Milvoki bio u vođstvu, domaći su kontrolisali rezultat praktično sve vreme.

Posle serije 13:0 s kraja prve i početkom druge četvrtine, Toronto je stekao prvi dvocifreni plus (41:31), na šta gosti nisu pronašli odgovor do kraja meča.

Novu priliku da unesu neizvesnost u duel Baksi su imali sredinom trećeg kvartala, kad su nešto boljom igrom ponovo došli na 77:71, međutim, ispostavilo da se da dalje od toga ne mogu. Domaći sastav je i ovoga puta vrlo brzo otišao na dvocifreni plus (91:76), koji više nije ispuštao. U finišu je viđeno i maksimalnih "+25" (120:95).

Peti meč na programu je u noći između četvrtka i petka od 2.30 sati po našem vremenu.

2024 © - Vesti online