Utorak 21.05.2019.
22:01 >> 22:06h
Vestionline

Zbog igrača Reala počinje novi "rat" Srbije i Hrvatske?

twitter.com
Mario Nakić, u finalu juniorske Evrolige protiv Mege

Nakić je dominirao u finalu Evroliginog juniorskog turnira, osvojio trofej i laskavo priznanje MVP finalnog turnira. On je u finalu protiv Mege postigao 33 poena, i imao osam skokova i četiri asistencije, o čemu se ovih dana i te kako priča širom starog kontinenta.

Talentovanog košarkaša sada sigurno vrbuju dve reprezentacije, ali će se najverovatnije u trku uključiti i Španija, koja je ne tako davno izgubila bitku za Luku Dončića ali je nekoliko godina ranije dobila Crnogorca Nikolu Mirotića!

Mario je rođen u Beogradu 2001. godine, i on je sin Iva Nakića, Hrvata koji je ostavio dubok trag u srpskoj košarci kao šampion Evrope sa Partizanom 1992. godine, i Srpkinje Zorice, prve supruge našeg proslavljenog tenisera Bobe Živojinovića.

Veljko Mršić, selektor Hrvatske, upitan je od strane hrvatskih medija da li je neko stupio u kontakt sa porodicom Nakić.

- Naravno. Pre tri dana sam pričao s Ivom i rekao mi je da ćemo se naći i razgovarati. Priznao mi je da Mario još nije ništa odlučio, ali da je ipak bliže igranju za Srbiju. Tamo se rodio, tamo mu je porodica, prijatelji, za Hrvatsku ga vežu samo letovanja. U kontakt s njim stupili su Đorđević i Danilović i nagovaraju ga da se odluči za Srbiju. Rekao sam Stojku i Joki da se hitno moramo naći s momkom i napraviti sve što možemo da ipak odabere Hrvatsku - rekao je Mršić.

Rođeni Beograđanin je proteklog vikkenda oduševio ljubitelje košarke širom Evrope, ali još uvek se ne zna za koju će reprezentaciju igrati u budućnosti...

Nadamo se da će se ipak odlučiti za Srbiji!

2024 © - Vesti online