Utorak 21.05.2019.
21:06
Vestionline, Tanjug

Kardinal Puljić: U BiH zavladao kuknjavitis

pixabay.com
 

Puljić je u intervjuu za Dnevni avaz rekao da se urušila kultura rada i da se društvo razbolelo od javnog mnjenja da treba što manje raditi, a što više imati i trošiti.

- Moramo s tugom reći da je skoro 60 odsto naše zemlje neobrađeno. Ima hleba, samo treba organizovati život, ukloniti kriminal i stvoriti vladavinu pravednih zakona. U ovoj zemlji ima ''dovoljno hleba'', samo da je više pravednosti i jednakopravnosti, ne bi trebalo iz nje ići. Toliko se kunu da vole ovu zemlju, a gde god mogu, potkradaju je - rekao je Puljić.

Upitan koji je ključ za bolju, stabilniju, napredniju BiH, zemlju Bošnjaka, Srba i Hrvata, Puljić je rekao da, ako "želimo da ona opstane u svojim dimenzijama i identitetu, onda se mora tako organizovati da se svako može u njoj ostvariti kao kod kuće".

Govoreći o situaciji na Balkanu, on je istakao da mediji, u želji da budu što više zanimljivi, prenose zaoštrene situacije koje umaraju javnost.

- Takođe, u javnosti međunarodnih političkih odnosa zavladala je vrednota interesa, a ne ljudskih prava i čovekovog dostojanstva - zaključio je Puljić.

2019 © - Vesti online