Utorak 21.05.2019.
18:57
Vestionline

Oglasio se Ostoja Mijailović povodom "odlaska" Lendejla

MN Press
Džok Lendejl, u duelu sa igračima Zvezde

Tek što se Australijanac Džok Lendejl oprostio od Partizana i njegovih navijača putem svog Instagram profila, oglasio se predsednik crno-belih Ostoja Mijailović, koji je uneo konfuziju.

Mijailović je rekao da je Lendejl, čiji bi novi klub trebalo da bude litvanski Žalgiris, i dalje košarkaš Partizana. Ali, nije isključio da ipak ode. A Žalgiris je na svojim zvaničnim kanalima potvrdio dolazak Lendejla!

- Lendejl je sto odsto igrač Partizana. Dobio je, na lični zahtev, dozvolu da ode u Ameriku na sedam dana kako bi se lečio. To je odobreno. A kada je to objavljeno, u medijima se brzo pojavila vest da je on igrač Žalgirisa, kojem čak iz tog kluba žele dobrodošlicu. Ovo prvo što sam rekao je zapravo istina. Da li će on otići u Žalgiris ili neki drugi klub još se ne zna - rekao je Mijailović.

Predsednik crno-belih ističe da će ako Lendejl, ipak, ode, Partizan dobiti "veliko obeštećenje".

- On ima visoko obeštećenje koje je tri puta veće od njegovih godišnjih primanja. Samim tim, višestruko je veće od onoga što je Partizan za njega platio. Šta god da se desi, Partizan će biti u velikom plusu. Mi nismo donosili odluku da li ćemo ga prodavati. U ovom trenutku on nije slobodan igrač. On do kraja sezone ima obavezu da bude u klubu. Na kraju sezone može da ode uz veliko obeštećenje na koje on ima pravo da se pozove - kaže Mijailović.

2024 © - Vesti online