Utorak 21.05.2019.
18:48
Vestionline

Ovusu na Afričkom kupu nacija!

MN Press
Samuel Ovusu, igrač Čukaričkog

Gana je jedna od 24 reprezentacije koje će se 21. juna do 19. jula boriti u Egiptu za titulu prvaka Afrike na 32. izdanju Afričkog kupa nacija.

Selektor "crnih zvezda", Džejms Kvesi Apija, odredio je skraćeni spisak za završni turnir, a na njemu se nalazi i predstavnik Superlige Srbije. Fudbaler Čukaričkog Samuel Ovusu, dobrim igrama za "brđane", skrenuo je pažnju selektora i ako ostane deo reprezenatcije nakon finalnog spiska, imaće priliku da po prvi put nastupi za Ganu na jednom velikom takmičenju.

Ovusu je ove sezone u Superligi i Kupu Srbije odigrao čak 31 utakmicu za tim sa Banovog brda. Momak rođen pre 23 godine u Akri, postigao je sedam golova. Inače, Ovusu je u Čukarički stigao pred dve sezone i za dve godine u crno-belom dresu odigrao je 65 mečeva u dva domaća takmičenja.

Zanimljivo, iako su se njegove partije dopale selektoru Apiji, izostao je iz idealne postave Superlige, koju su birali kapiteni i treneri najboljih domaćih klubova.

U poslednjih 12 meseci u reprezentaciju Gane pozivani su i igrači Zvezde Ričmond Boaći i Rašid Sumaila, ali oni nisu na spisku putnika za Egipat.

Gana će na Afričkom kupu nacija igrati u Grupi F protiv Burkine Faso, Benina i Kameruna.

2024 © - Vesti online