Utorak 21.05.2019.
14:56
Vestionline

Vučić o Štraheu: Uvek je podržavao Srbiju, ali snimak je užasan

Tanjug
Aleksandar Vučić

Vučić je, upitan šta misli o događajima u Austriji i i kako će se to odraziti na podršku koju je Štrahe pružao Srbiji, po pitanju KiM, a i inače, ukazao da je partija koju on vodi uvek bila u Evropskoj narodnoj partiji (EVP) i da je sarađivala sa Sebastijanom Kurcom i njegovom Narodnom partijom, a ne sa Štraheovom strankom. 

- Štrahea sam sreo dva ili tri puta u životu. U svakom slučaju, uvek je podržavao Srbiju. Ovo je užasan snimak i sadržaj, ali se u vezi toga postavlja nekoliko pitanja - rekao je Vučić, ocenjujući da je afera Štrahe još jedan pokazatelj da se do sada važeći principi u svetu ruše, poput odnosa prema globalizaciji i tržišnoj ekonomiji - do snažne pojave Kine na tom tržištu.

Prema njegovim rečima, jasno je da su to snimale zapadne službe, a ne austrijska.

- Možda je austrijska služba imala neka saznanja, ali svakako ovo nije radila. Moje je pitanje, a i svačije bi bilo, koje su zapadne službe to radile i po nalogu kog suda i tužilaštva su delovale na tuđoj teritoriji. Koje su 'sestrinske' službe bile uključene u obavljanje tog posla - upitao je on.

Vučić je istakao je da su sva elementarna prava pogažena u ovoj aferi, uz nespornu činjenicu da se Štrahe i drugi akteri užasnog događaja ne mogu osloboditi odgovornosti.

2024 © - Vesti online