Utorak 21.05.2019.
18:16
Z. Mirković - Vesti

Veseli gosti ulepšali jubilej

Z. Mirković
Folklorašice KUD Kragujevački oktobar sa zahvalnicama

"Kragujevački" je za ovu priliku u goste pozvao i brojne klubove, a na druženje su se odazvali kulturno-umetnička društva Mlava iz Linca, Zavičaj iz Tulna, Makedonka, Srbija i Bambi iz Beča, "Jovan Jovanović Zmaj" iz Obervaltersdorfa i Dukat iz Trajskirhena (Donja Austrija).

Z. Mirković
Ansambl KUD Makedonika

Proslavi je u ime pokrajinske vlade Burgenlanda prisustvovao Mihael Has, koji je izrazio posebno zadovoljstvo što na teritoriji ove pokrajine postoji srpski klub koji uspešno radi i neguje srpsku tradiciju 40 godina. Folklorni ansambli gostiju prikazali su svoje umeće, a pridružio im se i srednji ansambl domaćina koji stasava uz koreografa Branka Pantića, nekadašnjeg vrsnog igrača bečkog Bambija.

Domaćini su svojim gostima darivali poklone i uručili zahvalnice za učešće u proslavi i dosadašnji doprinos u radu ovog kluba poznatom po organizovanju značajnih humanitarnih priredbi.

Sjajnoj slavljeničkoj atmosferi doprineo je i ansambl sa Aleksandrom Pantić, pobednicom muzičkog takmičenja, koji je sve učinio da dobar štimung potraje dugo u noć.

Zahvalnost koreografu

Z. Mirković
Nebojša Kračunović Puma uručuje zahvalnice

- Kulturno-umetničko društvo Kragujevački oktobar srdačno se zahvaljuje svim učesnicima i klubovima koji su svojim prisustvom uveličali proslavu 40 godina od osnivanja kluba. Veliko hvala društvima kao i našem koreografu Branku Pantiću - rekao je u svoje i u ime uprave već legendarni aktivista i predsednik Kragujevačkog oktobra Nebojša Kračunović Puma.
 

2024 © - Vesti online