Utorak 21.05.2019.
12:15
Vestionline

Vilander (pre rimskog finala): Đoković glavni favorit na Rolan Garosu

EPA/IMRE FOELDI
Mats Vilander

U ponedeljak počinje Rolan Garos. Novak Đoković, vodeći teniser sveta, jedan od glavnih pretendenata, pred prilikom je da ponovo u svojim rukama odjednom ima sva četiri najvrednija trofeja "belog sporta". Teniski svet već vidi da će u Bulonjskoj šumi finale biti između njega i Španca Rafaela Nadala, drugoplasiranog na svetskoj listi, koji je "Trofej musketara" prigrabio čak 11 puta, pa i u prethodne dve godine.

Mats Vilander ima mišljenje da je Đoković, koji je 15 puta bio na prestolu četiri najznačajnija takmičenja, njemu najbliži i na Rolan Garosu.

- Vidim Novaka kao prvog favorita. Iako u međuvremenu nije briljirao, sve tri poslednje grend slem titule su kod njega. Trijumf u Madridu trebalo bi da napravi razliku u njegovu korist. Njega, jednostavno, ne možete da pobedite kada liči na igrača od pre tri-četiri godine, a ide ka takvoj je formi - uviđa legendarni švedski teniser, koji je i mišljenja da naš as može da dostigne Švajcarca Rodžera Federera, rekordera s 20 trofeja. - Ukoliko fizički bude sve u redu i ukoliko bude fokusiran, osvojiće i više od 20 titula, ali hajde da ne zaboravimo da sve može da se promeni – probudiš se jednog jutra i pomisliš "oh, ne želim više da igram tenis". Ne znamo kada će taj dan doći.

Vilander je ovako tvrdio pre finala na turniru iz masters serije u Rimu. Nadal, koga Šveđanin nikako ne otpisuje na Rolan Garosu, već naprotiv, savladao je našeg tenisera u "večnom gradu" sa 6:0, 4:6, 6:1 atomskim tenisom, koristeći to što je našeg junaka stigao zamor od prethodnih napornih mečeva.

Da li sada u Vilanderovim očima glavni pretendent postaje Nadal, budući da u prošlosti najčešće nije bio blagonaklon prema Đokoviću? "Kralj šljake" je na omiljenoj mu podlozi iskazao ranjivost, budući da je tek u Rimu osvojio prvi trofej na zemlji ove godine, ali nesumnjivo je da je i njegova forma u usponu i da ga je trijumf pokraj Tibra osokolio za izazove u Parizu.

Vilander kao favorita iz prikrajka najpre vidi najboljeg austrijskog tenisera Dominika Tima, koga je Nadal preslišao u lanjskom finalu. 

2024 © - Vesti online