Utorak 21.05.2019.
11:34
Vestionline

Ćavi: Barselona? Još je rano da vozim ferari

twitter.com/AlsaddSC
Ćavi Ernandez primio darove uoči poslednjeg meča u karijeri

Za Čavijev oproštaj odabran je susret s Persepolisom u Teheranu u poslednjem kolu takmičenja po grupama u azijskoj Ligi šampiona. Domaćin je pobedio s 2:0, ali utakmica nije imala takmičarski značaj jer je Al Sad, koji je nedavno osvojio nacionalnu titulu prvaka, obezbedio da u osminu finala ode s prvog mesta, a iranski tim nije ni mogao bolje d poslednjeg četvrtog.

Kolika je Čavijeva veličina govori i to što su ga i igrači Persepolisa vijali na terenu da načine fotografiju s njim. Dugogodišnja Barselonina uzdanica (1998-2015), koji je zatim prešao u Al Sad, već se opredelio da će se baviti trenerskim poslom. Čim je to i izjavio, krenula su nagađanja na čiju će klupu, a logično je bilo da se dovede u vezu s katalonskim velikanom onog časa kada su krenula osporavanja Ernesta Valverdea posle Barseloninog potopa na Enfildu u revanšu polufinala Lige šampiona.

Ali...

- Imam ideju da trenersku karijeru počnem u Kataru jer je pritisak manji. Najvažnije je da se stekne prvo iskustvo, da se provere sopstvene sposobnosti na novom poslu. Krajnji cilj je povratak u Evropu, a naravno najveća je želja da to bude Barselona. Ali, smatram da treba krenuti od manjeg. Sada nisam kadar da vozim ferari ili prekookeanski avion. Moram prvo da naučim da upravljam malim brodom, običnim automobilom - realan je Ćavi.

Dodaje i da je danas najbolji trener na svetu Đozep Gvardiola, koji je ove sezone sačuvao titulu prvaka Engleske s Mančester sitijem. S njim je na počecima bio saigrač u Barseloni, a od 2008. do 2012. pod njegovom trenerskom rukom. 

Po Ernandezovom mišljenju nema boljeg stila igre od Barseloninog dok je bio njen član ili načina igre španske reprezentacije kojim je postala i svetski prvak 2010. To je potpuna kontrola lopte, van domašaja protivničkih nogu.

2024 © - Vesti online