Ponedeljak 20.05.2019.
17:52
Vestionline, Tanjug

Ðukanović: Crna Gora važan faktor regionalne stabilnosti

EPA/BORIS PEJOVIC
Milo Đukanović

Uz čestitke građanima i želje za brži ekonomski i ukupni razvoj i napredak zemlje, Ðukanović kaže da je Crna Gora danas država koja je regionalni lider u razvoju ekonomije, sve privlačnija investiciona i turistička destinacija s realnim izgledima za dinamiziranje rasta i poboljšanja kvaliteta života građana.

- Vreme je potvrdilo istorijski podvig naše generacije - poručio je crnogorski predsednik, koji je obraćanje uoči sutrašnjeg praznika završio režima:"Nek je večna Crna Gora".

- Posle samo 13 godina od obnove nezavisnosti i ponovnog sticanja međunarodnog priznanja Crne Gore, danas s ponosom ističemo da je vreme potvrdilo kakav je istorijski podvig napravila naša generacija. Ratnička zemlja slavne hiljadugodišnje tradicije mirnim demokratskim putem obnovila je svoje državno i nacionalno ime, i svrstala se u red modernih evropskih država - naveo je Ðukanović preneo je portal RTCG. 

Istakao je da je Crna Gora danas multietnička zajednica za primer u širem okruženju, posvećena demokratskom i institucionalnom snaženju, vladavini prava i unapređenju ljudskih prava i sloboda, po evropskim standardima.

2024 © - Vesti online