Ponedeljak 20.05.2019.
15:01 >> 15:03h
Vestionline

Počinje Liga nacija za odbojkašice, Terzić odredio spisak

Vestionline
Treneri 4 reprezentacije

U beogradskom hotelu "Kraun Plaza" danas je održana konferencija za novinare povodom početka turnira 4. grupe I vikenda II Lige nacija 2019, koji će se odigrati od utorka do četvrtka u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Konferenciji su prisustvovali kapiteni i treneri: Brankica Mihajlović i Zoran Terzić iz Srbije, Merjem Boz i Đovani Gvideti iz Turske, Laura Dajkema i Džejmi Morison iz Holandije i Su Đi Kim i Stefano Lavarini iz Koreje.

Selektor Srbije Zoran Terzić rekao je ekipa nema vremena za jači trening i pripreme, i dodao:

- Prinuđen sam da pozovem mlađe igračice. Raspored je katastrofa, neizdrživ. Nadam se da će mlađe igračice opravdati poziv i da će doći do izražaja.

- Drago mi je što se igra u Beogradu jer će mlađe igračice dobiti priliku da pokažu šta znaju pred našom publikom - rekla je Brankica Mihajlović, kapiten naše reprezentacije u Ligi nacija.

Na pitanje kako gleda na preveliki broj mečeva tokom leta, Brankica je rekla da je Liga nacija dobra za ono što sledi malo kasnije, a to su kvalifikacije za OI, ali da se i selektor Terzić smekšao tako da su dobile malo više slobodnih dana tokom leta.

Vestionline
Brankica Mihajlović, uvek nasmejana

Od 25 igračica prijavljenih za takmičenje, Terzić se odlučio za njih 14 koje će igrati pred domaćom publikom.

Srbiju će na prvom turniru predstavljati:

- tehničari: Emilija Antanasijević i Slađana Mirković

- korektori: Tijana Bošković i Ana Bjelica

- srednji blokeri: Mina Popović, Maja Savić, Stefana Veljković i Maja Aleksić

- primači: Brankica Mihajlović, Bianka Buša, Jelena Blagojević i Sara Lozo

- libera: Teodora Pušić i Bojana Gočanin.

Domaća publika tako će imati priliku da na delu vidi svetske šampionke Mihajlovićevu, Boškovićevu, Veljkovićevu, Bušu, Pušićevu, Bjelicu i Aleksićevu.

Đovani Gvideti, selektor turske reprezentacije naglasio je da svaka reprezentativna godina različita:

- Kao i prošle godine idemo meč po meč, zahvaljujem se srpskom savezu na dobrom domaćinstvu. Igračice nemaju dovoljmo vremena za odmor zbog gustog rasporeda ali želimo da  odigramo dobro mečeeve u Beogradu.

- Prosla godina je bila dobra, igrali smo finale, i ove sezone se nadamo istom učinku  iako nastupamo sa nešto mlađim igračicama - rekla je Mejrem Boz, kapiten Turske.

Džejmi Morison, selektor Holandije takođe je komentarisao program i raspored takmičenja:

- Liga nacija je mnogo profesionalnije takmičenje u odnosu na Gran pri. Postoji nedostatak organizacije, kalendar je težak ali šta je tu je. I mi ćemo igrati sa mlađim timom, ali ćemo težiti istoj prepoznatljivoj igri.

-  Koreja je novi tim, ja sam novi trener, pokušaćemo da pomirimo dve kulture, azijska kultura je drugačija od evropske i to je moj cilj, da pomirimo kulture i da nametnem moj način rada - rekao je Stefano Lavarini, selektor Južne Koreje.

Vestionline
Mejrem Boz, Brankica Mihajlović, Laura Dajkema i Su Đi Kim

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni svetski prvak, igraće na startu II Lige nacija 2019. u 4. grupi I vikenda u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

U 1. kolu, Srbija će u utorak, 21. maja igrati protiv Holandije od 20.00 časova. U 2. kolu, u sredu, 22. maja, Srbije će igrati protiv Koreje od 17.00 časova, a u poslednjem, 3. kolu, u četvrtak, 23. maja, protiv Turske od 20.00 časova.

II vikend će se odigrati 28 - 30. maja, a Srbija će igrati u 5. grupi u Koneljanu u Italiji, a pored domaćina rivali će joj biti SAD i Dominikanska Republika.

U okviru 12. grupe III vikenda 4 - 6. juna, Srbija će gostovati u Kortrajku, u Belgiji. Srbija će igrati sa Belgijom, Rusijom i Poljskom.

IV vikend je na programu 11 - 13. juna, a seniorke Srbije će igrati u 15. grupi, u Tokiju u Japanu, sa domaćinom, Brazilom i Tajlandom.

Poslednji, V vikend će se odigrati 18 - 20. juna, a Srbija će igrati u 18. grupi u Ningbou. Pored Kine, rivali Srbiji biće Nemačka i Bugarska.

Finalni turnir će se odigrati 3 - 7. jula u Nanđingu u Kini.

Pored Kine na Finalnom turniru će nastupiti i 5 najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele posle 15 odigranih utakmica.

2024 © - Vesti online