Ponedeljak 20.05.2019.
13:15
Vestionline

Ajaksov dvojac uskoro u Barsi

twitter.com/ajaxfc
Ajaksov dvojac "uskoro" u Barseloni

Mladi vezista "povešće" sa sobom zemljaka i saigrača sa kojim je imao neverovatnu sezonu u Amsterdamu - štopera Matijsa De Lihta!

Katalonci prave novi tim, a dojučerašnji tandem prvaka Holandije imaće važnu ulogu.

Britanski "Skaj sports" objavio je u ponedeljak ekskluzivnu informaciju da Liverpul i Mančester junajted definitivno neće uspeti da dovedu strelca gola koji je izbacio Juventus iz Lige šampiona.

- Saznajemo da će De Liht izvesno preći na Nou Kamp, nakon što je pomogao svom timu da uđe u polufinale Lige šampiona - tvrde engleski novinari.

De Liht u odbrani, De Jong u sredini i Leo Mesi u napadu. Kako zvuči?

De Liht je ponikao u Ajaksu, u koji je stigao sa devet godina. Prošao je mlade selekcije, postao senior sa 17, a minule zime dobio je nagradu "Golden Boy", koju sportski novinari daju najistaknutijem mladom fudbaleru Evrope.

Pre njega laureati su bili Kilijan Mbape (2017), Renato Sančez (2016), Antoni Marsijal (2015)...

Tokom šampionske sezone "kopljanika", De Liht je rastao zajedno sa ekipom, dogurao do polufinala Lige šampiona i usput u utakmici protiv Reala postao najmlađi kapiten u istoriji nokaut faze Lige šampiona.

Protiv "kraljevskog kluba" je poneo traku sa samo 19 godina i 186 dana i uz maestralnu rolu Dušana Tadića i ostatak ekipe uspeo da prekine trogodišnju dominaciju Madriđana najjačim takmičenjem.

Po svemu sudeći, De Liht će se od sledeće sezone sa Realom se sretati u "El Klasiku"...

2024 © - Vesti online