Ponedeljak 20.05.2019.
21:10
B. Miličić - Vesti

Uz klasike i "Jovano, Jovanke"

B. Miličić
Umetnici na kraju uspešnog koncerta

Sa dosta šarma Nenad Uskoković je publiku vodio kroz zanimljiv i raznovrstan muzički program koji su činile kompozicije Edvarda Griga, Sergeja Rahmanjinova, Rodiona Šedrina, Bele Bartoka, Kloda Debisija i Astora Piacola izvođene u raznim kombinacijama klavira, čela i violine a onda uz "pojačanje" gostiju i prijatelja Zdravka Živkovića na harmonici i Miloša Mihailovića na gitari koji je i pevao.

Posetioci su bili oduševljeni dinamičnim muzičkim programom u kome su se smenjivale kompozicije koje su virtuozno izvodili mladi umetnici, bilo da je reč o "Trio elegiaque" Sergeja Rahmanjinova, Rumunskim narodnim igrama Bele Bartoka ili Libertango Astora Piacola.

B. Miličić
Miloš Mihailović, Nenad Uskoković i Zdravko Živković

Svako izvođenje posetioci su nagradili dugim aplauzom, a pravo i prijatno muzičko osveženje predstavljao je nastup benda 4.420, koji čine Nenad Uskoković i Miloš Mihailović. Pored više popularnih kompozicija i hitova zabavne muzike, koje su izveli članovi benda 4.420 njihov efektan nastup završen je "mini-omažom" engleskoj kultnoj grupi Kvin i pesmom "Mi smo šampioni" koju je nezaboravno otpevao Fredi Merkjuri. Zanimljivo je da broj 4.420 znači geografske koordinate Beograda.

Treba pomenuti da su pre zajedničkog nastupa svih petoro muzičara, Nenad Uskoković, Zdravko Živković i Miloš Mihailović iz dela programa Tradicional odsvirali na čelu, harmonici i gitari a Miloš Mihailović je otpevao popularnu narodnu pesmu "Jovano, Jovanke", što je takođe naišlo na odličan prijem kod, najvećim delom, nemačke publike.



 

2024 © - Vesti online