Nedelja 19.05.2019.
21:40
Vestionline

Na "Marakani" u znaku titule i Milijaša, a u Humskoj počasti Saši Iliću (VIDEO)

MN Press
Milijaš podiže pehar za prvaka

"Crveno-beli" i "crno-beli" su opravdali uloge favorita pred svojom publikom koja je mogla da pokisne i do gole kože jer su se i nad dva stadiona u Beogradu nadvili oblaci puni vode dok su se igrale utakmice. Zvezda je savladala Napredak s 3:0, a Partizan je ostvario pobedu protiv novosadskog Proletera s 2:0. 

Na "Marakani" se proslavljala sačuvana titula. Pošto je Fudbalski savez onomad rešio da Zvezdi prizna trijumf u republičkom nadmetanju 1946, njen dres je na meču s Napretkom zakićen i trećom zvezdicom iznad klupskog grba, koja je označila da je to "crveno-belima" ukupno 30. titula. Na koreografiji, priređenoj uoči meča na severnoj tribini s najvatrenijim navijačima, taj broj je i dominirao posred nje. 

Trener Milojević je promešao karte. Izvei je ovaj tim: Popović, Gobeljić, Babić, Savić, Gajić, Milijaš, Čaušić, Jirka, Vulić, Vukanović, Joveljić. Pre meča svi članovi šampionskog sastava su dočekali ovacije, a zatim je prvaku uručen trofej. Prvi ga je podigao kapiten Nenad Milijaš, koji je s 36 godina odigrao poslednji meč za Zvezdu. Zamenjen je u 62. minutu da bi bio nagrađen pljeskom za sav doprinos u tri mandata u crveno-belom dresu. Umesto njega u igru je ušao zaboravljeni Holanđanin Ebesilio, koji je dao poslednji gol na meču. Prvi se u listu strelaca u 12. minutu upisao Joveljić, a u 56. i Jevtović, kome je ukazana prilika u finišu sezone.

Zvedu čeka još finale Kupa u pokušaju da se domogne duple krune prvi put posle 2007. Protivnik na "Marakani" u četvrtak biće joj "večiti rival" Partizan, koji je trostruki uzastopni pobednik.

I u njegovoj kući bilo je svečarski u poslednjem kolu. U penziju će legenda kluba Saša Ilić (41). U tom znaku je protekla utakmica u Humskoj. Ilić je igrao do 82. minuta, a umesto njega simbolično je ušao Lazar Pavlović, koji tek treba da stekne punoletstvo, a juče je potpisao prvi profesionalni ugovor s klubom na tri godine.

Partizan je pobedio s 2:0. Vodeći gol dao je Pantić u 25. minutu, a prednost je udvostručio najbolji strelac tima Portugalac Rikardo Gomnes. Njemu je to bio 20. pogodak u šampionatu. Više je jedino dao napadač Radničkog Nermin Haskić (24 gola), koji se protiv Mladosti (2:2) na Čairu nije upisao. Sa 17 pogodaka slede Ognjen Mudrinski (Čukarički) i El Fardu Ben (Zvezda). 

Sastav "crno-belih" protiv Proletera bio je Stojković, N. R. Miletić, Marković, Valijente, Smiljanić, Zdjelar, Šehović, Zakarić, Ilić, Pantić, Gomes.

MN Press
Počasti kapitenu: Svi su bili Saša Ilić
2024 © - Vesti online