Subota 18.05.2019.
22:27
Vestionline

Partizan ubedljivo pobedio Tamiš i pored malih problema

MN Press
Košarkaši Partizana

Ekipa trenera Andree Trinkijerija je slavila na gostovanju Tamišu u Pančevu rezultatom 88:62 (28:28, 22:15, 21:10, 17:9) i ostala na čelu tabele Grupe B, sa maksimalnim rezultatom.

Duel ovih timova je ličio na prethodni koji je odigran u Beogradu, uglavnom zbog šuterske forme ekipe Tamiša, koja je odmah na početku meča stavila do znanja rivalu da ima nameru da ubaci sve što može iza linije za tri poena.

Partizan se mučio sa ritmom koji je nametnuo Tamiš, ali je uspevao da dođe do prednosti, ali je stvari “na nulu“ uoči početka druge deonice vratio Ivan Smiljanić, trojkom u poslednjoj sekundi uvodne četvrtine.

Odbrana Partizana je dozvolila Tamišu da postigne čak 28 poena u prvom kvartalu, u nastavku su ekipe igrale u serijama, ali je do velikog odmora gostujući tim stekao sedam poena prednosti.

Time su gosti napravili sebi dobar temelj za drugo poluvreme, u kom su veoma brzo stigli do dvocifrenog vođstva.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Vanja Marinković sa 22 poena, Stefan Janković je ubacio 14, a Nikola Janković je dodao 12 uz osam skokova.

Dvocifren je bio još Markus Pejdž, a skoro 11 minuta na parketu proveo je mladi Lazar Stevanović (ubacio je dva poena).

Na drugoj strani Bratislav Jeković je upisao 18 poena, Dušan Knežević je dao devet, a Ivan Smiljanić je meč završio sa poenom manje.

2024 © - Vesti online