Subota 18.05.2019.
22:11
B92.net, Vestionline

Trifunović: Propovedaćemo kao rani hrišćani

Tanjug
Sergej Trifunović

Srbija je u stanju "moralne bede", rekao je Trifunović na sednici skupštine partije i poručio da se taj "majndset" mora promeniti, a učesnicima skupštine poručio da će morati, kao prvi hrišćani, "propovedati po trgovima, bunarima, katakombama".

Trifunović je rekao da su PSG-u potrebni kvalitetni ljudi, koji će svojim znanjem doprineti pokretu i Srbiji, a da je cilj ovog udruženja da Srbija izgleda kao zemlje u koje se Srbi iseljavaju.

Na skupštini PSG je usvojena i deklaracija u kojoj je između ostalog navedeno da će se zalagati za demokratsko društvo u punom kapacitetu, primenu Ustava bez presedana, onemogućavanje svake eksploatacije, ravnopravnost manjina i manjinskih grupa kao i državu koja prepoznaje značaj kulture i gaji dobre odnose sa susedima.

Skupštini su, pored ostalih, prisustvovali Aleksandar Baljak, Goran Marković, Danica Popović, Dragan Velikić, Borka Pavićević, Ratko Božović, Vlado Georgijev i Srbijanka Turajlić.

Protestna šetnja "Svi kao jedan - 1 od 5 miliona", 24. po redu, počela je nešto posle 18 sati okupljanjem kod Terazijske česme.

Skup je počeo minutom ćutanja posvećenom devojčici Leni Ilić, osmoj žrtvi "autobusa smrti", koja je preminula nakon pet meseci borbe za život u bolnici u Nišu.

2024 © - Vesti online