Nedelja 19.05.2019.
05:30
Vestionline

Kako na najlakši način ukloniti bele tačkice po licu?

pixabay.com
Lice devojke

To su sitne naslage sebuma i masti i uglavnom se javljaju oko očiju.

Zovu se pimplesi koji se često pojavljuju i nestaju, ali ne odlaze lako. Ne treba ih stiskati kao što to često radite, jer se mogu pojaviti trajni ožiljci ili čak infekcije kože. Evo nekoliko jednostavnih i veoma efikasnih prirodnih metoda koje u potpunosti eliminišu bele tačke:

Maska od aspirina i meda

U posudu izdrobite 3-4 aspirina i pomešajte ih sa dve kašičice jogurta i jednom kašičicom meda. Nanesite masku na lice i ostavite je da deluje 15-20 minuta. Isperite mlakom vodom. Salicidna kiselina u aspirinu čisti pore i ljušti kožu i dobra je za bore. Med ima antibakterijska svojstva i smiruje kožu.

Pasta za zube

Nanesite malu pastu za zube na pogođena područja, pustite da se osuši, a zatim isperite.

Prirodni piling za lice

Pripremite mlevenu koru pomorandže (sušene), brašna i meda. Pomešajte sastojke i nanesite pastu na lice. Neka se osuši i uklonite je laganim masiranjem lica peškirom. Očistite lice dva puta dnevno.

Pimplesi se pojavljuju iz viška kožnih ulja i mrtvih ćelija koje ostaju zaglavljene u pore, tako da je važno očistiti vaše lice dva puta dnevno prirodnim losionima. Losioni za čišćenje lica moraju biti napravljeni od mleka, soka od limuna ili soka od krastavaca.

2024 © - Vesti online