Petak 17.05.2019.
23:49
Vestionline

Veliki povratak Moskovljana, Real prokockao +14

EPA/Juan Carlos Hidalgo
Serhio Rodrigez, "ko će koga nego svoj svoga"

CSKA je uspeo da napravi preokret i eliminiše branioca titule. Vodili su "kraljevići" praktično tokom cele utakmice, nekoliko puta i dvocifrenom razlikom, a najviše 65:51 u 26. minutu.

Sve to prokockali su u poslednjih 11-12 minuta, kada je CSKA odigrao hrabro i imao u svojim redovima više hladnokrvnih igrača, pa i trenera sa jasnijom idejom šta hoće i kako to da ostvari.

Real Madrid - CSKA 90:95 (22:18, 23:25, 28:22, 17:30)

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Serhio Rodrigez i Nando De Kolo sa po 25 poena.


 

CSKA je "loše" otvorio utakmicu što je španski tim iskoristio i već na startu imao skoro dvocifrenu prednost, ali su Moskovljani to uspeli da anuliraju i to najviše zahvaljujući bivšem igraču Real Madrida Serhiju Rodrigesu. Tavares u prva tri minuta imao čak tri rampe!

Vil Klajburn je uspeo maltene uz zvuk sirene da postigne trojku i održi egal utakmicu u prvih 20 minuta, pošto je Real imao prednost od dva poena, kada je na semaforu pisalo 45:43.

Trojkom Rudija Fernandesa otvorili smo treću četvrtinu, ali uskoro smo videli i potez koji je obeležio ovu utakmicu. Vil Klajburn je protrčao po čeonoj liniji, dobio pravovremeni pas o parket od Rodrigesa i snažno zakucao pritom ostavivši Tavaresa na posteru.

Usledila je serija Real Madrida, sjajnom rolom Fakunda Kampaca je sve krenulo, a Madriđani su u jednom momentu imali i dvocifrenu prednost, posle trojke koju je postigao Entoni Rendolf. Ali, još ništa nije bilo rešeno pred poslednjih 10 minuta, iako je Real vodio sa 73:65.

Na početku poslednje četvrtine je delovalo kao da ćemo samo sačekati krajnji rezultat kojim će Real slaviti i otići u finale, ali de Kolo, Rodriges, Hanter, Higins i ostali to nisu dozvolili.

Igrali su sjajno, pogađali neke važne šuteve i pritisli Real do krajnjih granica. Nakon jedne odluke sudija da ponove de Koloovo bacanje, Pablo Laso je bacio peškir i zaradio tehničku grešku, što je bila jedna od prekretnica u ovom duelu. CSKA je topio prednost Reala, izgledalo je kao da nas čeka prava ludnica, a to je francuski košarkaš i potvrdio, pošto je trojkom Nanda de Koloa CSKA posle dugo dugo vremena prešao u vođstvo.

De Kolo i Rodriges su imali po 23 postignuta poena, a Vil Klajburn je imao 18 dok je Kori Higins ubacio 11 i oni se mogu smatrati pravim herojima "Armejaca". Na drugoj strani, Fabijen Kozer je imao 18 poena, Ljulj 13 uz 2 skoka i 2 asistencije, a dvocifreni su bili još Entoni Rendolf sa 12, kao i Rudi Fernandes i Fakundo Kampaco sa po 10 postinutih poena.

CSKA se ovim revanširao Madriđanima za prošlogodišnji poraz na Fajnal foru u Beogradu (83:92), ali na neki način i potvrdio da je ove sezone bolji tim, jer je u ligaškom delu slavio i u Madridu (88:93) i na svom terenu (82:78).

"Armejci" će se u nedelju od 20.30 boriti za titulu sa Efesom, koga su Vasilije Micić i Šejn Larkin predvodili do ubedljivog trijumfa nad Fenerbahčeom.

Tri sata ranije, Fenerbahče i Real naći će se u atipičnoj poziciji, kao akteri utakmice za treće mesto.


 
2024 © - Vesti online