Petak 17.05.2019.
19:37
Vestionline

Mihajlović kandidat za klupu Juventusa

EPA/STEFANO LANCIA
Siniša Mihajlović, cenjen u Italiji

Ogromna se prašina podigla zbog odluke Andree Anjelija da trofejnog stručnjaka razreši dužnosti, zbog čega su se pokrenule brojne priče o tome ko bi mogao da preuzme kormilo Stare dame i nastavi kontinuitet započet još kod Antonija Kontea pre sedam godina.

Lista kandidata je, logično, poduža.

Direktorski tandem Nedved - Paratići forsira priču o povratku Kontea, Anjeli bi Mauricija Poketina, dok se određena šansa daje i sadašnjem treneru Lacija Simoneu Inzagiju. Juventusove pristalice, navodno, sanjaju o povratku Didijea Dešana, Loran Blan se stidljivo pominje, dok je opcija o angažovanju Pepa Gvardiole brzo demantovana upravo iz usta Katalonca.

Prema informacijama italijanskog Skaja, u igri za klupu Juventusa je i - Siniša Mihajlović!

Ime nekadašnjeg srpskog selektora se pominjalo na još nekoliko mesta kao potencijalni zamenik Maksa Alegrija, a Skaj je potvrdio da Miha zaista jeste u kombinaciji.

Siniša Mihajlović je posle kraćeg odmora i potpunog ludila oko njegovog angžamana u lisabonskom Sportingu krajem januara odlučio da uzme vreli krompir u ruke i pokuša da obezbedi Bolonji opstanak. Iako zvanično još to nije uradio, gotovo je izvesno da će Bolonja ostati u eliti, pošto na dva kola pre kraja ima pet bodova više od Empolija, koji je najbliži sigurnoj zoni. Ekipa sa stadiona "Renato Dal'Ara" je u poslednjih mesec dana pregazila Parmu, ali i nadigrala Empoli i Sampdoriju, sve sa po bar tri gola. U međuvremenu je Bolonja savladala i Sasuolo, Torino, a svakako najveći skalp je Interov početkom februara.

Mihajlović je u Italiji već vodio jednom Bolonju, gde je i počeo trenersku karijeru, a zatim je predvodio Kataniju, Fjorentinu, Sampdoriju, Milan i Torino, pre nego što je imao onu čudnu priču s Sportingom. Miha se ovih dana pominje i kao moguća zamena za Simonea Inzagija, ako bi ga Lacio pustio da preuzme Bjankonere.

Pored Mihajlovića, sve se ozbiljnije priča i o potencijalnoj saradnji sa Maurisijem Sarijem!

Navodno, Juventusova uprava je već obavila razgovore s nekadašnjim trenerom Napolija o mogućem angažmanu, a ceo slučaj dobio je etiketu "posao s brzim razvojem".

Ako bi gotovo šokantni dogovor između Juventusa i Sarija pao, odmah bi se u Torino vratio i Gonzalo Iguain, što je navodno bio jedan od zahteva nekadašnjeg bankara...

Mnogo je kombinacija u opticaju, biće zaista interesantno videti koga će Anjeli izabrati...

2024 © - Vesti online