Subota 18.05.2019.
06:33
Vestionline, b92.net

Ovako izgleda budućnost individualnog gradskog prevoza (VIDEO)

youtube/Motorward
Foto: Ilustracija

EZ-Pod je zamišljen kao malo, urbano električno vozilo za individualni prevoz na kratkim relacijama - kao dopuna drugim vidovima javnog/individualnog gradskog prevoza.

Bazirano je na mehaničkoj osnovi električnog modela Renault Twizy, pa auto zauzima samo 3 kvadratna metra, što je značajno kada je reč o vožnji i parkiranju u uskim ulicama starih gradskih jezgara mnogih evropskih gradova.

Zbog malih dimenzija, dizajneri i inženjeri su se fokusirali na to da što bolje iskoriste putničku kabinu i dobiju najveću moguću korisnu zapreminu.

Uz to, predviđeno je da EZ-Pod koristi tehnologiju samovozećih automobila kojima upravlja kompjuter.

Slično električnom modelu Renault Twizy, i EZ-Pod ima dva mesta za sedenje – ali u sasvim drugačijoj konfiguraciji, pa je smeštaj putnika, kao i ulazak i izlazak iz vozila znatno komforniji.

Idejni tvorci ovog električnog automobila predvideli su da takođe EZ-Pod može da se transformiše u malo dostavno vozilo.

Renault navodi da je ovaj mali električni koncept idealan kao “car-sharing” vozilo, koje će moći da se rezerviše putem aplikacije i da se automatski doveze do potencijalnih klijenata, a najviše bi se koristilo u pešačkim zonama velikih gradova.

Pogledajte video:

2024 © - Vesti online