Petak 17.05.2019.
22:34
S. Kostić

Druženje zemljaka s obe strane Drine

Sloga
Nezaboravna šetnja kroz Vićencu

Program je počeo svečanim otvaranjem izložbe fotografija bombardovanja Srbije pre 20 godina, koja je probudila sećanja na tragediju. Ove godine pored ansambla domaćina, KUD-a Sloga, kulturno-umetnički program upotpunili su gosti iz Austrije, KUD "Bora Stanković" iz Beča i KUD "Jovan Jovanović Zmaj" iz Feldkirha, SKSO Kruna iz Skija iz Italije, kao i KD Orkestar harmonika iz Stanara, iz Republike Srpske.

Ovom prilikom, u gostima su bile delegacije opština Derventa i Stanari na čelu sa načelnicima Miloradom Simićem i Dušanom Panićem, što nimalo ne iznenađuje s obzirom na činjenicu da je najveći broj žitelja iz ovog kraja našao drugi dom u Vićenci i okolini. Oni su istakli da će zemljaci, bez obzira na to što ne žive u domovini, uvek biti s radošću i bratskom ljubavlju dočekani u svom zavičaju.

Prigodni pokloni

U znak zahvalnosti za rad i saradnju udruženju Sloga gosti Milorad Simić i Dušan Panić uručili su brojne poklone koji opisuju srpsku istoriju, kao i pozlaćenu plaketu grada Derventa.
Gostima se pored ostalih obratio predsednik KUD-a Sloga, Dušan Aleksić, pozivajući prisutne da čuvaju i neguju veru, kulturu i tradiciju svojih dedova i da uče svoju decu odakle potiču njihovi koreni.

2024 © - Vesti online