Nedelja 19.05.2019.
12:00
Vestionline

Sladak život u Beogradu!

Promo
 

Poseban slatki sektor činiće izuzetno primamljiva ponuda čokolada i čokoladnih čarolija. Biće to jedinstvena prilika da probate ručno rađene čokolade, od onih posvećenih vinima, preko najrazličitijih i najmaštovitijih ukusa: tamne, mlečne i bele čokolade sa aromatičnim začinima i suvo smrznutim voćem, sa jagodama ili borovnicama, malinama, ribizlama ili kupinama, čokolade sa narandžom, jabukom, višnjom ili suvim grožđem

Možete podići nivo serotonina i ako probate čokolade sa ananasom i roze biberom, sa đumbirom i odabranim semenkama, sa kafom, crnim susamom i kokosom. Ili neku od hrskavih kombinacija čokolade sa kikirikijem, pistaćima, indijskim orasima, lešnicima, bademima i pekan orasima. Bićete u prilici da okusite kakvu posebnu draž čokoladi daju dodaci i začini kao što su cimet, burbon vanila, čili, muskatni oraščić, karanfilić ili bosiljak.

A slatku dobrodošlicu poželeće vam i potpuno jedinstvene čokolade sa lavandom i različkom, kao i sa laticama ljubičice i ruže. Među zvezdama Festivala je i roze čokolada - od ružičastog kakaa.

Promo
 

Jednako je uzbudljiv i izbor vrhunskih sladoleda. Tiramisu, jaffa,  kokos, malina, crna čokolada, kruška u mleku sa orasnicama, rikota sa medenim saćem, crvena pomorandža, banana lešnik, zeleni čaj sa kandiranim jagodama, kupina i lavanda, pistaći sa pireom od malina i belom čokoladom - samo su neki od ukusa. Mnoge od njih nećete naći nigde drugde.

A šta tek reći o najfantastičnijim kolačima i ostalom slatkom poroku? Jabuke u šlafroku, sočne šne nokle, zavodljiva kesten torta, neodoljivi kuglofi, tradicionalna lenja pita, šapice, puslice i vanilice, tufahije, kapkejk, čizkejk, palačinke, čoko tart, komisbrot sa suvim vocem, crnom i belom čokoladom, lešnicima i orasima, izbor je zaista neverovatan. A tek torte! One sa slabijom tolerancijom na slatko upozoravamo: toliko fantastičnih i prelepih torti na jednom mestu čine prizor koji se ne viđa često.

Promo
 

Biće ponosno predstavljeni i potpuno prirodni džemovi, za prave sladokusce, sa različitim organskim začinima koji spajaju savremeno i tradicionalno, a istovremeno su blagotvorni za zdravlje.

Promo
 

Za ljubitelje žutih dunja na ormanu treba pomenuti džem od dunja, slatko od dunja sa orasima i kompot od dunja, sve taze, prirodno i domaće.

Nismo zaboravili ni one koji vole malinu, tu čudesnu voćku koja svoja lekovita i antioksidativna svojstva ne gubi ni u obliku džema, ni kada je zamrznuta. Zato su među festivalskim hitovima i namazi od maline sa različitim ukusima - čokolada, vanila, cimet i liker od maline.

Na malinu se prirodno nadovezuje aronija, zbog svojih osobina s pravom nazvana “super voće”. Dolazi nam sa domaćih polja u obliku nadeva, preliva i topinga.

Od izlagača posebno ističemo Super Bake, radionicu za izradu pravih, domaćih kolača koje spremaju prave super bake, odnosno penzionerke vedrog duha i veštih ruku. To je projekat socijalnog preduzetništva u formi poslastičarnice koji bake upošljava da rade ono što najbolje znaju - a to je da spremaju stare, autentične i raznovrsne torte i kolače. Domaće! 
Promo
 

Svi slatkiši, prirodno, imaće i svoje prirodne verzije - bez šećera i biljnih masti, bez veštačkih aroma i emulgatora, bez glutena i bez proizvoda životinjskog porekla. Poslastice pogodne za decu, sportiste, dijabetičare i vegane.

A kad smo kod poslastica, još jedna za kraj: biće slatkiša i za vaše kućne ljubimce!

Imaćete priliku da kupite i drvene daske za sečenje i serviranje, modernog dizajna i vrhunskog kvaliteta.

Posetioce očekuju brojna iznenađenja i nagradna igra. Oba dana manifesstacije u ponudi će biti i radionice – uskoro više detalja! 

Detalje oko festivala potražite na sajtu http://sladakzivot.rs kao i na društvenim mrežama Festival Sladak život i festival_sladak_zivot .

Kako možete da osvojite karte za festival pogledajte na Osvojite ulaznice za ''Sladak život''

2024 © - Vesti online