Četvrtak 16.05.2019.
21:36 >> 21:59h
Vestionline

I Đoković ima dabl-dabl - dve pobede s 2:0 u jednom danu

Tanjug/AP
Đoković na meču s Kolšrajberom
Kiša je juče bila neumoljiva pa ni Novak Đoković nije mogao na teren. Zato je danas morao da odigra dva meča, a oba su mu i pripala. Prvo je u drugom kolu po dnevnoj svetlosti preslišao Kanađanina Denisa Šapovalova sa 6:1, 6:3, a pod reflektorskim svetlom nekoliko časova kasnije i Nemca Filipa Kolšrajbera, 35-godišnjeg veterana.

Sledeći rival mu je Argentinac Huan Martin del Potro. Biće to njihov prvi okršaj posle Đokovićevog trijumfa u finalu Ju-Es opena. Ko ode u polufinale, sastaće se s pobednikom susreta Japanca Keija Nišikorija i Argentinca Dijega Švarcmana.

Budući da se patio s povredama, najbolji argentinski teniser Del Potro, deveti na svetskoj listi, na turniru iz masters serije u Rimu igra tek treći put ove godine. Pošto ga je prethodno u Madridu savladao naš Laslo Đere, gorostasni igrač je danas u "večnom gradu" ostvario prvu pobedu na šljaci u sezoni, a za njom i drugu jer je i on morao dvaput na teren.

Prvo je pobedio Belgijanca Davida Gofena (23. mesto) s ubedljivih 6:2, 6:4, a onda je opravdao ulogu potpunog favorita i protiv 20-godišnjeg norveškog igrača Kaspera Ruda (76. mesto) sa 6:4, 6:4..

2024 © - Vesti online