Četvrtak 16.05.2019.
19:39
Vestionline

Novicki: Srbijo, nadmudruješ li i dalje protivnike?

fiba.basketball
Novicki pored trofeja koji će biti dodeljen svetskom košarkaškom prvaku

U godini u kojoj je Dirk Novicki (40) odigrao poslednju, 21. sezonu u NBA ligi, noseći sve vreme samo dalasov dres, nemačka reprezentacija se izborila za povratak na Svetsko košarkaško prvenstvo, budući da nije igrala 2014. u Španiji. I to je učinila baš u grupi u kojoj je bila i naša reprezentacija. U Kinu je s njima otišla i Grčka.

Novicki je odužio dug prema državnom timu i 2002, kada su Nemci bili treći na šampionatu sveta u Indijanapolisu, na kojem je naša selekcija bila zlatna. S njim su "panceri" uzeli i evropsko srebro na prvenstvu 2005. sa završnicom u Beogradskoj areni. 

Od reprezentacije se oprostio pre tri godine, ali biće i on na Mundobasketu. FIBA ga je imenovala za ambasadora šampionata, što su od ranije još dve NBA zvezde - Kinez Jao Ming i američki as Kobe Brajant.

S tim povodom Novicki se predstavio u kratkotrajnom sportu u kojem je, između ostalog, postavio pitanje i našoj reprezentaciji. To je ilustrovano sjajnom akcijom koju na pas Miloša Teodosića Nikola Kalinić završava efektnim zakucavanjem.

2024 © - Vesti online