Četvrtak 16.05.2019.
14:51
Vestionline, Tanjug

Teodosić: Nadam se da ćemo u Kinu u najjačem sastavu

MN Press
Miloš Teodosić, na otvaranju "Peak sport" prodavnice u Beogradu

Srpski organizator igre, koji je od februara bez kluba nakon što je sporazumno raskinuo ugovor sa NBA ligašem Los Anđeles Klipersima, govorio je i kako provodi slobodno vreme.

- Treniram i završavm privatne obaveze koje imam. Bilo je neobično, nisam na to navikao. To je novo iskustvo, za koje se nadam da se neće ponoviti. Šta je, tu je. Privikao sam se na to da imam mnogo slobodnog vremena i sad je vreme da počnem da radim. Preskočio sam leto 2017. zbog povrede i jako mi je krivo zbog toga. Nedostajalo mi je i malo sam se više uželeo utakmica - rekao je Teodosić.

Košarkasi Srbije brane srebro osvojeno u Španiji 2014, a Teodosić je istakao i šta je prvi cilj na Svetskom prventsvu u Kini, koje se održava od 31. avgusta do 15. septembra.

- Pre svega da budemo svi zdravi i da dođemo što spremniji na okupljanje. Što se tiče medalje ili plasmana na SP, mislim da je o tome prerano govoriti. Ako budemo igrali na način na koji znamo, ako se budemo borili, mislim da rezultat neće izostati - rekao je on i dodao da se nada će Srbija biti u najjačem sastavu.

- Mislim da to vrlo moguće, samo se nadam da će povrede da nas zaobiđu ove godine i da nam one neće praviti problem.

Teodosić je istakao i da ne želi javno da pozove igrače da se pridruže reprezentaciji.

- Ne bih to radio javno, jer je to odnos između nas igrača samih i ako bude trebalo da se priča sa nekim, naravno da ćemo pričati. Međusobno ćemo se dogovarati, ali u svakom slučaju neću to raditi javno.

Reprezentacija Srbije prvi put posle 2013. godine igraće u plavim dresovima.

- U prvom trenutku kada je promenjena u crvenu, bilo mi je čudno. Sada smo se možda malo navikli, ali meni lično je plava boja draža - istakao je Teodosić.

Nastavak karijere lucidnog plejmejkera tema koja sve zanima, a pre nekoliko dana pojavila se informacija da je Teodosić u pregovorima sa Virtusom iz Bolonje.

- Ne bih pričao o imenima klubova. Prerano je. Ako pričamo o Evropi, prvenstva traju još dva meseca, NBA se i dalje igra... Razmišljam, ali sada konkretno koji bi to klub mogao da bude, ne. I Virtusu je ostalo da završi sezonu i svim ostalim klubovima u sezoni. Videćemo, ima vremena - objasnio je on.

Teodosićeva epizoda u NBA nije ispunila očekivanja, a košarkaš iz Valjeva objasnio je šta mu je nedostajalo u najjačoj košrakaškoj ligi na svetu.

- Malo više zdravlja, možda malo više sreće. Da su se neke stvari poklopile, mislim da bi situacija bila drugačija. Bilo je to sjajno iskuistvo za mene i to iskustvo ne bih menjao ni za šta, bez obzir na načina na koji se završilo. Nijednog  trenutka se nisam pokajao što sam otišao tamo. NBA je najbolja i najogranizovanija liga, bar od onih liga u kojima sam ja igrao. To je druga dimenzija igranja košarke. Svi oko tebe su posvećeni samo tebi, da tebi bude što bolje... - pojasnio je Teodosić.

Sezona u NBA ulazi u završnicu, pa je Teodosić upitan i o tome ko će osvojiti šampionski prsten.

- Malo je teško prognozirati. Golden Stejt ima prednost u odnosu na ostale tri ekipe. Oni imaju mnogo superstarova i velika stvar će biti da li će se Durant vratiti ili ne. Oni su blagi favorit. Milvoki dobro igra preko cele godine i oni su ekipa koja je izdominirala tokom čitave sezone. Mislim da bi to finale bilo na sedam utakmica - zaključio je Teodosić.

2024 © - Vesti online