Petak 17.05.2019.
10:00
Vesti

Opet koban poslednji minut

twitter.com
Riči Darko, propustio šansu da donese pobedu

Tigrovi 4 - 3 Bonirig

Strelci: Braun u 13, Vigin u 39, Foristel u 43. i Mekonahi u 90. za Tigrove, a Mekenzi u 30, Kadrić u 80. iz penala i Kondek u 81. minujtu za Bonirig.

Stadion u Severnoj Taramari.

Tigrovi: Liband, Moris (Svodling), Lojd, Bečelard, Foristel, Vigin (Spirs), Ferije, Braun, Vilijams, Vorner, Adeli (Mekonahi).

Bonirig: Savičić, Mekenzi, Armson (Džasli), Šubara, Smit, Galavej, Rodić, Adilović, Darko, Kadrić, Simington (Kondek).

Završeno je putovanje Belih orlova iz Boniriga kroz ovogodišnji ciklus Kupa Australije na teritoriji Novog Južnog Velsa. Iako su bili blizu cilja, plasman u glavni žreb FFA Kupa i potencijalni duel sa nekim od timova iz A-lige, ostaće nedosanjani san za ovu sezonu.

U pretposlednjoj rundi takmičenja, Orlovi su eliminisani od Tigrova sa severa Sidneja u utakmici koja je obilovala uzbuđenjima i usponima i padovima obe ekipe. Na kraju - 4:3 (3:1) za ekipu iz Severne Taramare.

Ponovo su u igri srpskog kluba bili uočljivi nedostaci koji se ponavljaju iz meča u meč. S jedne strane olako primljeni golovi, a sa druge terenska inicijativa koja se ne kruniše dovoljnim brojem stvorenih šansi. Kad se tome dodaju i stvorene prilike koje nisu iskorišćene, onda i objektivno slabije ekipe poput Tigrova odnesu Orlovima plen ispred nosa.

Ruku na srce, u prvom poluvremenu Bonirig nije imao ni zrno sreće. Bukvalno sve što su domaći šutnuli prema golu završilo je iza leđa mladog golmana Stevana Savičića. Uprkos boljoj igri, ma koliko to zvučalo nerealno kad se poluvreme završi rezultatom 3:1 za rivala, jedino što su Orlovu uradili u napadu bio je gol Mekenzija posle kornera u 30. minutu.

U drugom poluvremenu se vodila izjednačena borba sve do pred kraj, kad se učinilo da će Bonirig napraviti veliki preokret. Za samo dva minuta usledilo je izjednačenje - prvo je Kadrić bio precizan iz penala, da bi u 81. minutu Kondek pogodio za 3:3. A onda, umesto pobede, ponovo je usledilo nekoliko minuta totalnog pomračenja. Prvo je u 85. minutu Riči Darko promašio sjajnu šansu za 4:3, da bi u poslednjoj akciji na meču, Tigrovi iz kornera postigli gol za pobedu!

Podsećanja radi, pre nešto više od mesec dana Orlovi su protiv istog rivala ispustili pobedu u prvenstvu, takođe u poslednjim trenucima meča (1:1).

2024 © - Vesti online