Četvrtak 16.05.2019.
14:07 >> 15:12h
Vestionline

F4 u Vitoriji - "srpski" derbi u polufinalu

twitter.com/euroeleague
Kapiteni učesnika F4

Branilac trofeja Real sa srpskim centrom Ognjenom Kuzmićem u svojim redovima želi rekordnu 11. titulu šampiona Evrope i na putu ka tome u polufinalu igra protiv moskovskog CSKA, sutra od 21 čas.

Tri sata ranije igra se "turski" derbi, "Srpski" Fenerbahče igra protiv velikog rivala Efesa.

Gledaocima u Srbiji je sigurno zanimljiviji duel turskih ekipa. Gde sa jedne strane imamo Željka Obradovića i dva srpska reprezentativca - Marka Gudurića i Nikolu Kalinića, ali i Jana Veselog - "srpskog zeta" i miljenika Partizanovih navijača, dok se na drugoj strani nalazi još jedan srpski reprezentativac, Vasilije Micić koji je najbolji igrač Efesa u ovoj sezoni.

Najtrofejniji evropski trener ikada Obradović juri čak 10. trofej Evrolige sa ulogom lidera regularnog dela sezone, ali u situaciji kada je zbog povreda ostao bez Žofrija Lovernja i Luiđija Datome, a neizvestan je i nastup Veselog i Kalinića.

Takav momenat pokušaće da iskoristi razigrani gradski rival iz Istanbula, na krilima tandema Micić - Šejn Larkin, koji je u plej-ofu blistao protiv Barselone Svetislava Pešića i, uprkos mnogim predviđanjima, stigao je do same završnice.

Posle njih na parketu hale "Fernando Buesa" biće viđen pravi evropski klasik dva najveća kluba na Starom kontinentu, Reala i CSKA, u meču u kojem nema favorita. Uostalom, skoro kao i na svakom F4 Evrolige, pa i ove godine...

Meč za treće mesto na programu je u nedelju od 17.30, a finale od 20.30.

2024 © - Vesti online