Četvrtak 16.05.2019.
19:12
Z. M.

KSZS na jubilarnom "Stolu kulture" u Salcburgu

Z. M.
Po kolu se Srbi poznaju

U poznatoj pivari "Augustiner Broj" se svakog meseca održava skup predstavnika različitih kultura.

Pod pokroviteljstvom Sektora za narodnu kulturu i tradiciju Salcburga Folkskultur, kojim upravlja Ervin Eder, organizuje se ova zanimljiva manifestacija koja ima za cilj da spoji, upozna i zbliži što više različitih predstavnika kultura koji žive u Salcburgu.

Kao moto "Gradimo zajedničke mostove" ka boljem suživotu i boljoj toleranciji društva u celini, održan je i proslavljen jubilarni 50. po redu "Kulturen Štamtiš". Svakako pored svih drugih predstavnika iz celog sveta značajno mesto pripada predstavnicima srpske zajednice koju kao stalne članove predstavlja naše najstarije udruženje Kulturno-sportska zajednica.

Predvođeni predsednikom Nenadom Šulejićem, ovo naše društvo tri puta je bilo "domaćin" pomenutog skupa gde su kroz igru, pesmu i običaje predstavili maticu Srbiju.

Okupljaju se devet puta godišnje

Manifestacija se jedino ne održava u vreme letnjih odmora, kao i tokom božićnih praznika. Devet puta godišnje predstavnici klubova zemlje domaćina zajedno sa predstavnicima drugih kultura pokazuju različitost svojih običaja, kulture i tradicije.


 

2021 © - Vesti online