Sreda 15.05.2019.
21:49
Vestionline

Zvezda opet "pregazila" Dunav

MN Press
Košarkaši Zvezde

Ekipa iz Starih Banovaca je u prvoj deonici uspela da parira šampionu ABA lige, ali su potom izabranici trenera Milana Tomića skupili redove u odbrani, napravili razliku i održali je do kraja utakmice.

Iako je strateg "crveno-belih" koristio sve igrače koje je imao na raspolaganju, ispred timskog učinka vredi istaći partije Dejana Davidovca i Muhameda Fajea, koji su svojim serijama u prvoj i drugoj četvrtini bili lideri tima, na obe strane parketa.

Potencijalni reprezentativac Srbije je apsolutno obeležio prvu četvrtinu, upisavši čak 14 poena, bez promašaja iz igre, dok je iskusni krilni centar u drugom periodu ubacio sedam poena u nizu, čime je Zvezda došla do dvocifrene prednosti.

Ekipa Dunava je živela od šuta za tri poena u uvodom delu utakmice, ali su košarkaši Zvezde u nastavku imali više koncentracije u odbrani i time su praktično neutralisali najveću napadačku snagu protivnika.

U drugom poluvremenu je Zvezda u nekoliko navrata imala i po 20 poena prednosti, ali vredi istaći da se košarkaši Dunava nisu predavali, pa su dolazili i do poenterskih serija kojima su održavali utakmicu zanimljivom za posetioce gotovo pune hale "Park".

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Davidovac sa 19 poena, uz 5 skokova, dabl-dabl učinak je zabeležio Majkl Odžo (14 poena, 10 skokova), dok je Faje ostao na 11 poena, a dvocifren učinak imao je još Ognjen Dobrić (10 poena).

Na drugoj strani bolji od ostalih bio je rezervista Srđan Ivića (11 poena), Nikola Kovačević je ubacio poen manje, dok su Nikola Šućov i Andrija Drašković ostali na po 9 poena.


 
2024 © - Vesti online