Sreda 15.05.2019.
18:06
N. Plavšić

Na terenu 700 malih fudbalskih majstora!

facebook.com/cristinacup-novipazarserbia
Nenad Grozdić sa gostima iz Berlina

Više od 700 dečaka pokazalo je svoje fudbalsko umeće u mečevima koji su odigrani na terenima SC Šutenovac, a promoter ovogodišnjeg turnira bila je ekipa Partizana. Inicijatori turnira su bivši fudbaler Vićence i Antalije, Almir Gegić i italijanski fudbalski menadžer Roberto Nava, koji godinama učestvuje u radu Nacionala, a odnedavno su zajedno uključeni i u rad mlađih kategorija Novog Pazara.

- Divno je što ovoliko dečaka učestvuje na jednom takmičenju, zaista je lepo videti ih u fudbalskom gradu kao što je Novi Pazar - istakao je Nava, nekadašnji direktor švajcarskog Lugana.

facebook.com/cristinacup-novipazarserbia
Almir Gegić - talentovani Nirmel Škaljić iz mostarskog Nacionala i Roberto Nava

Trofej kod 2006. godišta osvojila je ekipa novopazarskog Nacionala koju je sa klupe predvodio Nenad Grozdić, bivši jugoslovenski reprezentativac i član šampionske generacije beogradskog Obilića.

Nove Partizanove "bebe" su bile najbolje u 2007. godištu. Dečaci pod vođstvom nekadašnjeg fudbalera crno-belih Nikole Grubješića su pobedama nad makedonskom Škendijom i tuzlanskim Proleterom došli do trofeja. Odlične partije pružili su strelac jedinog gola u finalu Haris Džemić, koji je izabran i za najboljeg igrača, kao i prvi strelac turnira Filip Kazempur.
Na pobedničko postolje u generaciji 2008. popeo se novopazarski Sport Klub 99, dok je za 2009. godište najbolji bio takođe domaći Dandi.

facebook.com/cristinacup-novipazarserbia
Daris Dražanin, najbolji igrač za 2006. godište i Rešad Halilović, generalni pokrivitelj turnira

Zahvalnost Gegiću

Generalni pokrovitelj turnira bila je nemačka kompanija "RETA-Bau GmbH", Novopazarca Rešada Halilovića, koji je ujedno i predsednik FK Novi Pazar iz Berlina, ekipe koja se trenutno bori za ulazak u 5. rang nemačkog fudbala.

- Ove godine sam prvi put uključen u organizaciju "Kristina kupa" i veoma mi je drago što čujem da svake godine učestvuje sve više ekipa. Ovo je velika stvar za lokalni fudbal, ali i za grad Novi Pazar. Hvala Almiru Gegiću, jer godinama ulaže ogromne napore oko ovog turnira - rekao je predsednik "berlinskih Pazaraca".

2024 © - Vesti online