Utorak 10.08.2010.
12:06
Vestionline

Maravić: Odlazim zbog Lukića!

Dugogodišnji predstavnik Srbije u telima FIFA i UEFA smatra da Lukić pravi velike greške kada je u pitanju odnos sa navijačima, kao i konstantnim ulascima u sukobe sa Fudbalskim savezom Srbije i "večitim rivalom", Partizanom.

"U situaciji sam u kojoj ne mogu da pomognem klubu i zato sam odlučio da odem. Veliki je raskorak između Vladana Lukića i mene. Pokušavao sam da mu objasnim da se distancira od navijača, i da klub sa takvim navijačima iza sebe ne može da napreduje. Nije želeo da shvati da navijači sa severne tribine nisu jedini koje Zvezda ima. Konstantno im se približava i daje im preveliku slobodu. A, zaboravlja da je Zvezda upravo zbog njih plaćala tolike kazne u poslednjih nekoliko godina u Evropi, rekao je Maravić i dodao:

"Takođe, pogledajte odnos Zvezde sa Partizanom i FSS. Te tri institucije trebaju da budu stub srpskog fudbala, a ne da su u zavadi. Bavimo se saopštenjima, a time nećemo stići nikuda. Ne može Zvezda da se bavi Kosovom, nije ona politička stranka. Kada sam pokušavao da se bavim tim problemima, u klubu su mi govorili 'čije ti interese štitiš'", objasnio je Maravić u intervjuu "Presu".

U klubu iz Ljutice Bogdana su poručili da je Dušan Maravić ostavku obrazložio privatnim obavezama.

"Obrazloženje koje je naveo je prihvatljivo za Zvezdu. On je naša legenda i uvek će biti dobrodošao da svojim savetom pomogne klubu", rekao je portparol "crveno-belih" Marko Nikolovski.

2024 © - Vesti online